Connect with us
Condamnări uriașe pentru membrii "Academiei Infractorilor". Liderul, condamnat la 24 de ani de închisoare

Știri

Condamnări uriașe pentru membrii „Academiei Infractorilor”. Liderul, condamnat la 24 de ani de închisoare

Condamnări uriașe în dosarul „Academia Infractorilor”. Liderul grupării. Adrian Botez, zis ”Ţâţă”, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani, două luni şi 20 de zile de închisoare cu executare. În plus, ar trebui să plătească un milion de lei cheltuieli judiciare. Decizia este definitivă.

În dosarul „Academia Infractorilor”, Alexandra Gheorghiu, zisă “Alexa”, a fost condamnată la doi ani şi patru luni de închisoare pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi la doi ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv opt luni de închisoare. În final, Alexandra Gheorghiu va avea de executat trei ani de închisoare, instanţa dispunând suspendarea executării, sub supraveghere pe un termen de încercare de patru ani.

Florin Alexandru Pădurean, zis şi ”Baros” sau „Glonţ”, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi la doi ani şi nouă luni pentru favorizarea făptuitorului. După contopirea pedepselor, instanţa a stabilit ca acesta să o execute pe cea mai grea, la care a adăugat spor de o treime din pedeapsă, respectiv 11 luni, având astfel de executat trei ani şi 11 luni de închisoare.

Florin Daniel Diţă, zis “Butuc”, a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare pentru aderare şi sprijinire grupului infracţional şi la trei ani pentru favorizarea făptuitorului. Instanţa a contopit pedepsele şi a aplicat un spor de un an, astfel că acesta va avea de executat patru ani şi două luni de închisoare.

Cătălin Ionuţ Ispas, zis „Botos”, şi Constantin Mihai, zis ”Luptătorul”, au fost condamnaţi la câte trei ani şi patru luni de închisoare pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi la câte trei ani şi trei luni pentru favorizarea făptuitorului. Instanţa a aplicat câte un spor de pedeapsă de un an şi o lună şi a stabilit ca aceştia să execute patru ani şi cinci luni de închisoare. La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat şi Petru Cosmin Munteanu, zis “Calu”.

Instanţa l-a condamnat la cinci ani şi şapte luni de închisoare pe Petru Bogdan Movilă, zis ”Piticul”, pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, faptă comisă în stare de recidivă, şi pentru favorizarea făptuitorului.

În cazul lui Andrei Cosmin Rusu, zis ”Chiorul”, judecătorul a schimbat încadrarea juridică a faptelor şi l-a condamnat la trei ani de închisoare, pentru aderare şi sprijinjire a unui grup infracţional organizat.

În 14 octombrie 2015, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Adrian Botez şi 17 „locotenenţi” ai acestuia, pentru 27 de tâlhării, acuzaţiile fiind de constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 2011, reţeaua criminală „Academia Infractorilor Români” a fost concepută, iniţiată şi organizată pe criterii militare, având o structură piramidală. Liderul reţelei, considerat „comandant suprem”, era Adrian Marin Botez, acesta având subordonate mai multe eşaloane de conducere.

Fiecare palier era specializat şi condus de anumite persoane de încredere, ce aveau grad de „ofiţer”, ultimul eşalon fiind cel de execuţie, în cadrul acestuia fiind recrutaţi tineri, atât minori, cât şi majori, din tot judeţul Neamţ, de regulă provenind din familii fără posibilităţi financiare, unii din orfelinate, alţii cu antecedente penale, dispuşi să se alăture grupării şi să comită jafuri armate la magazine de lux din vestul Europei, primind sume modice în raport de sumele de bani câştigate prin comiterea infracţiunilor, au arătat procurorii DIICOT.

Adrian Botez folosea tineri recruţi la atacurile asupra magazinelor de ceasuri şi bijuterii de lux, îi instruia pentru comiterea de jafuri în plină zi şi imita metode folosite de celebra grupare infracţională Pink Panters, apărută în fosta Iugoslavie, respectiv prin violenţă şi ameninţare, bazat pe şocul celor atacaţi. Membrii grupării reuşeau ca în câteva zeci de secunde să fure bijuterii, pietre preţioase şi ceasuri scumpe, de ordinul milioanelor de euro, susţin procurorii, potrivit news.ro.

Continue Reading
Subiecte pe aceeași temă:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top