Connect with us
Consiliere gratuită din partea psihologilor

Știri

Consiliere gratuită din partea psihologilor

Cu toții trece printr-o perioadă dificilă, în care suferim diverse transformări atât în viața de zi cu zi, cât și la nivel mental. Astfel, sfatul unui specialist ne poate fi de mare ajutor.

Consiliere gratuită din partea psihologilor. Ce faci când simți că lucrurile îți scapă de sub control?

Mulți dintre noi au nevoie de sfaturi specializate pentru a putea trece mai ușor peste această criză de coronavirus și pentru a înțelege ce se întâmplă în jurul lor. Astfel, zeci de psihologi români își pun la dispoziție serviciile gratuit în această perioadă.

Dintre cei care solicită serviciile medicilor, cei mai mulți sunt oamenii singuri, românii din străinătate sau cei care se văd rămăși peste noapte fără venituri și nu știu cum să gestioneze situația.

De asemenea, Asociația Proacta EDU, în parteneriat cu Ministerul Educației, oferă suport psihologic gratuit. Este vorba de proiectul „AMBASADOR pentru COMUNITATE”, prin intermediul căruia cadrele didactice, elevii și părinții sunt sprijiniți prin consiliere personalizată, online sau telefonic, pentru a gestiona mai ușor această perioadă.

Astfel, specialiștii din cadrul Asociației Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile și pentru a identifica situațiile speciale sau de risc. Cei care au nevoie de sprijin pot suna la două numere de telefon, de unde apelul va fi preluat și redirecționat, în funcție de situație.

„În astfel de momente, trebuie să ne solidarizăm cu toții, chiar dacă este o perioadă grea, cu multe încercări.  Trebuie să recunoaștem că izolarea socială și suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. Sănătatea copiilor noștri, din toate punctele de vedere, trebuie să primeze. Iar pentru rezultate școlare bune, este esențial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos și echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

DepreHub, un alt proiect de acest gen, este reprezentat de voluntari- psihologi și studenți ai facultăților de Psihologie- care răspund non-stop la telefonul verde, gratuit. În ultima lună, au apelat la ei peste 1000 de români. Printre cei care au cerut ajutorul au fost români din țară și din străinătate, care se tem pentru viitorul lor și al apropiaților vârstnici.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top