OMS anunță că noul coronavirus este de 10 ori mai letal decât A H1N1

14.04.2020
OMS anunță că noul coronavirus este de 10 ori mai letal decât A H1N1

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că ne confruntăm cu o situație cu adevărat dificilă. Astfel, face apel la o ieșire din izolare lentă, pentru că pericolul nu a trecut. Conform datelor, COVID-19 este de zece ori mai letal decât virusul responsabil de gripa de tip A H1N1

OMS anunță că noul coronavirus este de 10 ori mai letal decât A A H1N1. Ce arată statisticile?

“Datele adunate de la mai multe ţări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului lui, a manierei în care poate fi oprit. Ştim că Covid-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este letal: de zece ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Conform studiilor, gripa de tip A H1N1 izbucnită în Mexic, a cauzat moartea a aproximativ 20.000 de decese, iar acest număr a fost depășit de victimele coronavirusului.

OMS anunță că noul coronavirus este de 10 ori mai letal decât A A H1N1. Virusul ne va schimba complet stilul de viață

David Nabarro, trimis special al OMS în materie de COVID-19, susține că protecția facială va deveni o obișnuință. Aceasta le va oferi oamenilor o oarecare asigurare și protecție, dar nu și libertatea de a face ce vor în prezența ei.

“Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia”, a precizat reprezentantul OMS.

Nabarro a adăugat că stilul de viață al oamenilor se va schimba complet odată cu această criză. Cu toții ne vom adapta noilor măsuri, teama se va menține pe tot parcursul pandemiei și vom învăța să trăim cu ea. Nu se știe când vom primi un tratament pentru acest virus, nu se știe care e evoluția lui sau cum se comportă în cazul persoanelor care l-au avut deja.