Știri

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni pentru a discuta tirurile cu rachete balistice lansate de regimul nord-coreean

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni marţi pentru a discuta despre ultimele tiruri cu rachete balistice lansate de regimul nord-coreean în timpul summitului G20 din China. Discuţia se va desfăşura în spatele uşilor, după o solicitare formulată de către diplomaţii americani şi japonezi, relatează Reuters.

Phenianul a lansat luni dimineaţă trei rachete balistice de pe coasta estică, care s-au prăbuşit la scurt timp în Marea Japoniei.

Statele Unite au condamnat imediat incidentul, susţinând că tirul cu rachete balistice reprezintă un adevărat pericol pentru aviaţia civilă şi pentru comerţul maritim din regiune.

Lansarea vine ca o dovadă de forţă în marja summitului G20 din China, la care au luat parte lideri din întreaga lume, inclusiv preşedintele SUA, Barack Obama.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Phenianul a lansat o rachetă balistică de pe un submarin, care a zburat circa 500 de kilometri spre coastele japoneze, înainte de a se prăbuşi în apele Mării Japoniei.

De asemenea, regimul nord-coreean este vizat de sancţiuni internaţionale dure după ce a desfăşurat patru teste nucleare în ultimii ani, scrie news.ro.

Share
Scris de
Adrian Vrauko
Stiri Despre onurachete balistice

Acest site foloseste cookies.

Read More