Connect with us
Controale în piețe. Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Știri

Controale în piețe. Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a avut luni, 14 decembrie 2020, o întâlnire cu reprezentanții piețelor la care au participat și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică București. Prefectul a anunțat intensificarea controalelor în piețe.

Încep controalele în piețe

Se vor efectua controale de către administratorii piețelor pentru a se asigura că se respectă normele sanitare în vigoare. În același timp se vor efectua controale cu echipe mixte de la Poliția Națională, Poliția Locală, Jandarmerie, ISU, DSP și ITM.

Prefectul Capitalei a mai solicitat administratorilor piețelor ca, acolo unde se poate, să se organizeze și piețe volante, fără perceperea de taxe, după cum a precizat Mariana Stancu-Țipișcă, purtătorul de cuvânt al instituției prefectului.

Piețele din România, care funcționează în spații închise de tip hală, au fost puse sub lacăt timp de o lună. Măsura a fost luată de către autorități din cauza pandemiei de coronavirus. La începutul lunii decembrie, șeful statului, Klaus Iohannis a declarat că această restricție va fi ridicată și că piețarii își pot relua activitatea.

La acest moment, în România sunt deschise atât piețele organizată în aer liber, cât și cele care funcționează în hale.

„Nu s-a decis nimic în sensul adoptării de noi măsuri, s-a reiterat necesitatea respectării cu stricteţe a normelor deja existente şi evident că s-a menţionat că se vor intensifica controalele pentru a vedea dacă sunt respectate întru totul regulile igienico-sanitare. (…) Există norme, ideea e să fie respectate atât de cetăţeni, de către administratorii pieţelor, cât şi de către comercianţi, cu menţinerea unei atitudini intransigente, în sensul ca, dacă un comerciant nu respectă normele de protecţie igienico-sanitare, să-i fie sistată relaţia contractuală cu Administraţia Pieţelor”, a declarat Mariana Stancu-Ţipişcă.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului a precizat că este foarte importantă menținerea distanțării fizice.

Și premierul interimar, Nicolae Ciucă a cerut verificarea piețelor.

“Pieţele vor fi deschise, motiv pentru care, aşa cum am discutat, o să rog ANSVSA şi structurile Ministerului Afacerilor Interne să îşi coordoneze activităţile astfel încât să putem să avem o monitorizare a tot ceea ce înseamnă activitatea în pieţe, pentru a putea să evităm partea aceasta de răspândire a a virusului”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de Agromedia.ro.

Limitarea accesului consumatorilor se va face astfel încât să fie asigurată o distanţă de minim doi metri între oricare două persoane, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a pieţei.

Mariana Stancu-Țipișcă a precizat că traseele pentru circulaţia în interiorul pieţei vor fi separate, unul dedicat intrării şi unul dedicat ieşirii, astfel încât să se evite aglomeraţia, precum şi intersectarea consumatorilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top