Connect with us
Control la trei firme de prelucrare a lemnului. Potrivit unui comunicat remis de Consiliul Concurenței există suspiciuni de...

Știri

Control la trei firme de prelucrare a lemnului. Există suspiciuni de practici anticoncurențiale

Control la trei firme de prelucrare a lemnului. Acestea sunt subiectul unei anchete demarate de Consiliul Concurenței. Potrivit comunicatului, firmele au fost verificate pe neanunțate. În acest caz există suspiciuni de înțelegeri anticoncurențiale reciproce.

Cele trei companii sunt bănuite ca s-ar fi pus de acord în legătură cu fixarea prețurilor. În plus, este votrba și deîmpărțirea pieței în cadrul licitațiilor. Suspiciunile vizează o serie de negocieri pentru achiziție de masa lemnoasă organizate de Regia Națională a Padurilor Romsilva.

în urma perchezițiilor, Autoritatea de Concurență a ținut să puncteze:„Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei. Efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”.

Investigația demarată face parte dintr-un lung șir de acțiuni similare demarate de Consiliul Concurenței. La începutul anului, acesta pus la cale o amplă procedură de anchetare a unor posibile înțelegeri între companii implicate pe piața prelucrării maselor lemnoase.

Ce se arată în comunicatul remis de Consiliul Concurenței

Împarțirea pieței, a surselor de aprovizionare precum și adjudecarea partizilor la un preț minimal sunt doar câteva din neregulile suspectate. Sub incidența anchetei s-au aflat numeroase firme importante precum Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger Romania SRL, Kronospan Romania SRL, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL. Acestea au intrat în atenția autorităților după ce au participat activ la sesiuni de licitații organizate de Direcțiile silvice Deva și Alba.

Citește și: Monitorul prețurilor, lansat de Consiliul Concurenței

Actualmente, Consiliul Concurenței are în derulare o analiză sectorială ce vizează structurile și mecanismele de funcționare a metodelor de fraudă practicate de diverși actori ce activează pe piața de mase lemnoase. Totodată, Consiliul a dezvoltat și un proiect bazat pe recomandări ce are ca scop îmbunătățirea mediului concurențial din acest sector.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top