Connect with us
Copaci rupți de vânt în Bistrița-Năsăud. 5.600 de gospodării au rămas fătă electricitate

Știri

Copaci rupți de vânt în Bistrița-Năsăud. 5.600 de gospodării au rămas fătă electricitate

În Bistrița-Năsăud, condițiile meteorologice au cauzat mai multe probleme. Vântul, ninsorile și ploaia înghețată au fost de vină pentru copacii rupți și pentru lipsa electricității din 5.600 de gospodării.Năsăud şi comunele de pe Valea Someşului au fost cele mai afectate.

Copaci rupți de vânt în Bistrița-Năsăud. 5.600 de gospodării au rămas fătă electricitate

„În urma fenomenelor meteo din ultimele ore (vânt puternic), au fost înregistrate următoarele situaţii de urgenţă: acoperişul unei case din localitatea Rebra a fost afectat – a intervenit CLSU Rebra; brad rupt pe Strada Trandafirilor – a intervenit SVSU Bistriţa (cu o macara), copaci căzuţi în municipiul Bistriţa – Strada Zorelelor, Calea Moldovei, Zăvoaie, unde au fost alocate echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa, respectiv SVSU Bistriţa; un beci inundat pe Strada Soarelui, municipiul Bistriţa (gestionat de SVSU Bistriţa).

De asemenea, între orele 09,30 şi aproximativ 12,00, o linie de medie tensiune între Năsăud şi Rodna a fost afectată (aproximativ 5600 abonaţi) – situaţie gestionată şi remediată de echipaje specializate de la Electrica”, se arată în informarea transmisă de ISU Bistriţa-Năsăud.

CITEȘTE ȘI: Cod GALBEN: Vine valul de frig peste România. Cât va dura. În unele zone se ajunge la -12 grade Celsius

CITEȘTE ȘI: Fenomen extrem în București! Cum va fi vremea în perioada 18 – 24 martie 2018

Având în vedere că vântul puternic poate crea în continuare defecţiuni de natură electrică, echipele specializate ale furnizorului de electricitate se află în teren pentru a remedia situaţiile punctuale.

Circulaţia pe drumurile judeţene şi naţionale din zona montană se desfăşoară în condiţii de iarnă.

În Pasul Tihuţa, pe DN 17, la această oră ninge abundent şi vântul suflă cu putere, însă nu există blocaje în trafic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top