Connect with us
Cozi uriașe la punctul de frontieră Nădlac. Probleme sunt cauzate de controalele foarte amănunțite pe care le fac vameșii unguri.

Știri

Cozi la Vama Nădlac – Șirul mașinilor se întinde pe mai bine de 7km

Cozi uriașe la punctul de frontieră Nădlac. Probleme sunt cauzate de controalele foarte amănunțite pe care le fac vameșii unguri. Șoferii care vor să iasă din țară au de așteptat multe ore la coadă.

Cozi la Vama Nădlac – controale amănunțite la trecerea către Ungaria

Poliția de Frontieră Arad spune că este neputincioasă în această privință pentru că nu pot influența decizia grănicerilor maghiari. Între timp, autoritățile române fac mai multă muncă informativă. Ei recomandă șoferilor să ia în considerare și alte punte de trecere către Ungaria.

”Recomandăm să se iasă din ţară prin alte puncte, precum Nădlac I, Turnu şi Vărşand, din judeţul Arad, sau Borş, din Bihor”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Șoferii s-au arătat indignati de timpul de așteptare petrecut la Vamă. Ei critică atitudinea vameșilor unguri pe care îi consideră mult prea zeloși în ceea ce privește controalele. Perioada aceasta a anului era oricum una foarte încărcată la punctele de frontieră, datorită apropierii sărbătorilor.

Citește și: Irakieni ascunşi într-un camion cu citrice, prinși la frontiera cu Ungaria

Inițiativa lucrătorilor de la vama ungurească vine totuși logic în condițiile în care directivele admnistrației de la Budapesta indică spre etanșarea granițelor. Nu este prima dată în perioada recentă când vameșii unguri cauzează cozi la Nădlac. Nu mai departe de vinerea trecută s-au petrecut evenimente similare.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top