Connect with us

Știri

Crăciunul copiilor fără părinți

Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți – Valea Plopului derulează în perioada 05.12 -20.12.2015 campania umanitară “Crăciunul copiilor fără părinți”, în beneficiul a 240 de copii.

Scopul campaniei este sprijinirea copiilor aflați în grija organizației Pro Vita prin donații în produse și bani, dar și oferirea de cadouri (cărți, rechizite, dulciuri etc) cu ocazia Crăciunului.

Obiectivele majore ale campaniei sunt:

1. Atragerea de fonduri prin donații, pentru a putea susține proiectele aflate în derulare: întreținerea și modernizarea locuințelor în care stau copiii Asociației, finalizarea lucrărilor la școala construită pentru copiii Asociației, finalizarea lurărilor la Centrul Social din Vălenii de Munte construit pentru copiii care fac naveta zilnic la școală, regularizarea râului din vecinătatea așezământului care în perioadele ploioase inundă periodic drumul etc.

2. Sponsorizări în produse: alimente, articole groase de îmbrăcăminte și încălțăminte (de orice mărime), scutece, rechizite, produse igienico- sanitare, materiale de curățenie, lemne de foc, materiale de construcție etc. Pe durata desfășurării campaniei donațiile în produse pot fi aduse și la următoarea adresă din București: Str. Covaci nr. 6, GEO-BAR (în centrul vechi) intre orele 17:00 – 22:00.

Pe parcursul derulării campaniei se vor organiza în București spectacole de colinde tradiționale susținute de o parte dintre copiii centrului de la Valea Plopului. Un prim astfel de eveniment va avea loc in data de 18.12.2015 ora 18.00, în centrul vechi, la Geo-Bar, Str. Covaci nr. 6.

PREZENTAREA CAMPANIEI

Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți – Valea Plopului organizează în acest an o campanie umanitară prin care încearcă să reunească în jurul cei peste 328 de copiii aflați în grija asociației. În acest sat al copiilor fără părinți, Părintele Nicolae Tănase luptă pentru viață: dreptul copiilor născuți la o creștere într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, nelipsiți de cele necesare unei subzistențe decente, dreptul copiilor la educație și la asistență medicală. Pentru acești copii, venirea iernii este un alt moment în care trebuie să îndure greutățile pe care le aduce anotimpul rece: drumul de câțiva kilometrii parcurs pe jos la școală, lipsa rechizitelor, lipsa hainelor groase, lipsa familiei de sărbători. Prin intermediul acestei campanii dorim să oferim acestor copii un Crăciun în care să se simtă ca intr-o familie. Ne dorim să fim părtași la zâmbetele lor, la bucuria lor.

SCOPUL CAMPANIEI este sprijinirea copiilor aflați în grija organizației Pro Vita prin donații țn produse și bani, dar și oferirea de cadouri (cărți, rechizite) cu ocazia Crăciunului.

În tabăra din Valea Screzii locuiesc 238 copii și adolescenți, tineri orfani care au părăsit sistemul de stat. Restul asistaților se află în grija familiilor din satele Valea Plopului și Valea Screzii.
Asociația dezvoltă de asemenea, un program de prevenire a abandonului școlar prin sprijinirea materială și financiară a familiilor nevoiașe aflate în imposibilitatea susținerii copiilor în instituțiile de învățământ.

Cum s-ar putea de Crăciun să fiți înconjurați de bunătate, toleranță, încredere? Cum ați putea primi necondiționat zâmbete, căldură, dragoste?

Noi avem răspunsul și vi-l împărtășim: Împreună putem simți alături de ei bucuria sinceră. Sunt copii care au învățat să nu ceară nimic, să fie recunoscători pentru puțin, dar în schimb să ofere multă dragoste.

Vă invităm să-i cunoașteți! Au nevoie de o vorbă bună, de o îmbrățișare, de o poveste, dar și de ajutor material. Au nevoie să știe că vă pasă! Fiți alături de ei de Crăciun. Zâmbetul lor nu are preț! Îi puteți cunoaște în tabăra de la Valea Screzii.

OBIECTIVELE CAMPANIEI
Să readucem zâmbetul pe buze celor minim 238 de copii din centrul Valea Plopului prin oferirea de atenție cu ocazia Crăciunului.
Sprijinrea acestor copii prin oferirea de rechizite pentru a-și putea desfășura activitatea școlară în condiții normale (decente).
Sprijinirea cu alimente/haine/materiale sanitare de orice tip ce le sunt necesare pe termen lung.
Promovarea egalității de șanse: “Și copiii săraci au dreptul la școală!”
Organizarea unor acțiuni de strângere de fonduri pentru susținerea activităților întreprinse pentru buna conviețuire a copiilor: renovarea camerelor unde locuiesc și construirea unora noi, achiziționarea de combustibil pentru căldură etc;
Încurajarea și sprijinirea educației acestor copii, prevenind riscul de abandon școlar, pentru dezvoltarea lor umană și profesională;

Pentru donații în bani există următorul cont bancar în LEI:

Titular cont: ASOCIAȚIA PRO VITA Cod fiscal: 7250977
Cont IBAN: RO98 BPOS 3040 2731 515R OL01
Banca BANC POST – Agenția Vălenii de Munte

Date de contact:
ASOCIAȚIA PRO VITA PENTRU NĂSCUȚI ȘI NENĂSCUȚI

e-mail: contact@voluntar-provita.ro
website: http://voluntar-provita.ro/Site-nou/campanie-craciunul-copiilor-fara-parinti-2/
Persoane de contact: Aurel Serban – 0768 106 601 / Denisa Jianu – 0761 692 763

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top