Crimă odioasă în centrul Bucureştiului. Un român a fost înjunghiat iar trupul neînsufleţit a fost găsit într-o scară de bloc.
Un italian a ucis un român, în centrul Capitalei. Un italian a fost reținut, vineri, după ce a înjunghiat mortal un bărbat, în zona Unirii, din Capitală.
Doi români, o femeie şi un bărbat, au mers la un cetăţean italian, într-un bloc din zona Piața Unirii, iar la un moment dat cei doi bărbaţi s-ar fi luat la ceartă, potrivit Antena 3.
Atunci, italianul a luat un cuţit şi l-a înjunghiat pe român, care a murit din cauza rănilor grave suferite.
Sursele citate susţin că italianul a sunat apoi la 112 pentru a reclama agresiunea, solicitând prezenţa unui echipaj al Poliţiei. El a fost dus la audieri.
Poliţiştii criminalişti s-au deplasat la locul faptei şi au început cercetările, iar suspectul principal a fost condus la audieri.
Criminala de la metrou, Magdalena Șerban, este examinată din punct de vedere psihiatric, periodic, de trei medici legiști.
Asta se întâmplă chiar în celulele Spitalului Penitenciar Jilava, acolo unde este închisă de o lună.
Pentru a stabili dacă a avut discernământ când a ucis, specialiștii o pun, printre altele, să le povestească, cu lux de amănunte, acele momente teribile în care a împins-o pe Alina Ciucu sub roțile metroului.
Din momentul în care criminala de la metrou și-a dat acordul în scris în fața procurorului, asistată de avocat, că este de acord să fie expertizată psihiatric, procedura – care va avea o mare importanță în ceea ce privesc investigațiile și o eventuală condamnare -, a fost demarată.
Din postura de arestată pentru omor și încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, Magdalena Șerban a fost supusă unor testări, cu ajutorul cărora trei specialiști în psihiatrie care formează comisia de examinare se vor lămuri dacă individa a avut sau nu discernământ atunci când, în stația Dristor, a împins-o sub roțile metroului pe tânăra Alina Ionela Ciucu.
Magdalena Șerban este examinată de trei medici la Jilava, acolo unde este închisă într-o celulă specială de protecție
Cei trei medici legiști specialiști în psihiatrie o vizitează periodic pe Magdalena Șerban la Jilava, unde, din cauza riscurilor mari de a răni pe cineva sau chiar de a-și face rău, a fost închisă singură într-o celulă specială.
Ea stă într-o cameră de protecție gândită exact după modelul celor din spitalele de boli nervoase.
”Femeia este ținută sub atentă observație, motiv pentru care este investigată periodic de cei trei medici specialiști care formează comisia de examinare.
În principal, este vorba de discuții libere, de interviuri și apoi de studierea documentelor care îi demonstrează istoricul medical.
Pentru a înțelege cât mai bine ce s-a întâmplat în mintea ei, de ce a luat acele decizii care au îngrozit, specialiștii o pun să le povestească cu lux de amănunte cum a acționat când a împins fetele în fața metroului și, mai ales, la ce s-a gândit atunci.
Informațiile obținute, dar și gesturile pacientei, tonul vocii folosit de ea în diverse momente ale relatărilor, vor fi analizate din toate unghiurile posibile, iar interpretările științifice vor contura existența sau inexistența discernământului”, ne-au explicat surse medicale.
Chiar dacă accentul se va pune pe tragicul episod consumat în stația de metrou Dristor, unde Alina Ciucu a murit strivită de garnitura de tren în fața căreia a fost împinsă, legiștii vor ”scormoni” și în trecutul Magdalenei Șerban.
Vor fi analizate mai multe etape ale vieții ei, pornind de la copilărie, trecând prin abandonul la care a supus-o familia și ajungând până la episodul ”Spania”.
Episod despre care apropiații criminalei spun că i-ar fi zdruncinat serios judecata în urma unor abuzuri sexuale la care ar fi fost supusă pe tărâm iberic.
Raportul final al expertizei psihiatrice va fi gata, spun surse medicale, în aproximativ o lună. Atunci, procurorii vor și cu exactitate unde este locul criminalei Magdalena Șerban.
Fie într-un spital de boli nervoase – în cazul în care se va stabili că are discernământul abolit -, fie într-o celulă a vreunei pușcării de maximă securitate -, dacă medicii legiști vor dovedi științific că a ucis cu bună știință.
”Aceste examinări sunt de durată. Pentru a obține informații medicale, de simptomatologie, de mare acuratețe, pacientul este spus investigațiilor pe o perioadă mai lungă de timp.
De la o zi la alta ne poate arăta câte ceva, în funcție de stările prin care trece. Aceste informații sunt vitale în luarea unei decizii extrem de importante în ceea ce privește o posibilă condamnare. Abia apoi vom semna avizul final, care va ajunge la organele de anchetă”, au adăugat sursele citate.
Acest articol a fost actualizat la: 19 ianuarie 2018 16:29