Connect with us
Concluzie în cazul crimei de la metrou. S-a încheiat raportul psihic al criminalei

Știri

CRIMINALA de la metrou spune povestea omorului. Detalii din anchetă

Criminala de la metrou, Magdalena Șerban, este examinată din punct de vedere psihiatric, periodic, de trei medici legiști.

Asta se întâmplă chiar în celulele Spitalului Penitenciar Jilava, acolo unde este închisă de o lună.

Pentru a stabili dacă a avut discernământ când a ucis, specialiștii o pun, printre altele, să le povestească, cu lux de amănunte, acele momente teribile în care a împins-o pe Alina Ciucu sub roțile metroului.

Din momentul în care criminala de la metrou și-a dat acordul în scris în fața procurorului, asistată de avocat, că este de acord să fie expertizată psihiatric, procedura – care va avea o mare importanță în ceea ce privesc investigațiile și o eventuală condamnare -, a fost demarată.

Din postura de arestată pentru omor și încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, Magdalena Șerban a fost supusă unor testări, cu ajutorul cărora trei specialiști în psihiatrie care formează comisia de examinare se vor lămuri dacă individa a avut sau nu discernământ atunci când, în stația Dristor, a împins-o sub roțile metroului pe tânăra Alina Ionela Ciucu.

Magdalena Șerban este examinată de trei medici la Jilava, acolo unde este închisă într-o celulă specială de protecție

Cei trei medici legiști specialiști în psihiatrie o vizitează periodic pe Magdalena Șerban la Jilava, unde, din cauza riscurilor mari de a răni pe cineva sau chiar de a-și face rău, a fost închisă singură într-o celulă specială.

Ea stă într-o cameră de protecție gândită exact după modelul celor din spitalele de boli nervoase.

Povestea crimei, gesturile și vocea sunt disecate și interpretate științific de specialiști

”Femeia este ținută sub atentă observație, motiv pentru care este investigată periodic de cei trei medici specialiști care formează comisia de examinare.

În principal, este vorba de discuții libere, de interviuri și apoi de studierea documentelor care îi demonstrează istoricul medical.

Pentru a înțelege cât mai bine ce s-a întâmplat în mintea ei, de ce a luat acele decizii care au îngrozit, specialiștii o pun să le povestească cu lux de amănunte cum a acționat când a împins fetele în fața metroului și, mai ales, la ce s-a gândit atunci.

Informațiile obținute, dar și gesturile pacientei, tonul vocii folosit de ea în diverse momente ale relatărilor, vor fi analizate din toate unghiurile posibile, iar interpretările științifice vor contura existența sau inexistența discernământului”, ne-au explicat surse medicale.

Medicii legiști îi ”citesc” amintirile și trăirile ucigașei, din copilărie și până în zilele noastre

Chiar dacă accentul se va pune pe tragicul episod consumat în stația de metrou Dristor, unde Alina Ciucu a murit strivită de garnitura de tren în fața căreia a fost împinsă, legiștii vor ”scormoni” și în trecutul Magdalenei Șerban.

Vor fi analizate mai multe etape ale vieții ei, pornind de la copilărie, trecând prin abandonul la care a supus-o familia și ajungând până la episodul ”Spania”.

Episod despre care apropiații criminalei spun că i-ar fi zdruncinat serios judecata în urma unor abuzuri sexuale la care ar fi fost supusă pe tărâm iberic.

Asasina de la metrou este investigată din punct de vedere psihiatric mai multă vreme

Raportul final al expertizei psihiatrice va fi gata, spun surse medicale, în aproximativ o lună. Atunci, procurorii vor și cu exactitate unde este locul criminalei Magdalena Șerban.

Fie într-un spital de boli nervoase – în cazul în care se va stabili că are discernământul abolit -, fie într-o celulă a vreunei pușcării de maximă securitate -, dacă medicii legiști vor dovedi științific că a ucis cu bună știință.

”Aceste examinări sunt de durată. Pentru a obține informații medicale, de simptomatologie, de mare acuratețe, pacientul este spus investigațiilor pe o perioadă mai lungă de timp.

De la o zi la alta ne poate arăta câte ceva, în funcție de stările prin care trece. Aceste informații sunt vitale în luarea unei decizii extrem de importante în ceea ce privește o posibilă condamnare. Abia apoi vom semna avizul final, care va ajunge la organele de anchetă”, au adăugat sursele citate.

1 Comment

1 Comment

  1. COCUEMA

    2018-01-19T16:10:28+02:00 at 16:10

    O MIE DE CUVINTE CARE NU SPUNE NIMIC ,INDIFERENT CA A AVUT SAU NU DISCERNAMANT IN MOMENTUL CRIMEI ORIBILE PERICOLUL CARE PLANEAZA DEAUPRA OAMENILOR NEVINOVATI………. DIN CAUZA UCIGASEI ESTE URIASI..SAU POATE LEGILE SOFISTICATE O POATE ABSOLVI DE CRIMA ?????LA O ADICA MAI STII ? SUBTERFUGII. EXISTA PARCA CONTEAZA O VIATA……. POATE CAND E VORBA LA NIVEL DE TARA PENTRU UNII NU CONTEAZA, DAR PENTRU O FAMILIE..SE SFARAMA UN INTREG UNIVERS. IN CIOBURI..SE POATE REDA O VIATA? O VIATA DE OM E MAI SCUMPA CA ORICE BOGATIE DE PE PAMANT..VIATA NIMIC NU COMPENSEAZA..NICIODATA….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top