Connect with us
Cristian Mungiu a castigat premiul pentru regie la Cannes

Știri

Cristian Mungiu a castigat premiul pentru regie la Cannes

Regizonul roman Cristian Mungiu a castigat duminica seara premiul pentru regie la Festivalul de film de la Cannes. Filmul de lung se numeste „Bacalaureat” si a fost premiat in aceasta seara la ceremonia care a avut loc la Palais des Festivals din Cannes.

Criticul de film Peter Bradshaw spune despre filmul lui Mungiu ca este „un studiu de observaţie de 5 stele despre compromisul birocratic din România, realizat cu minuţiozitate şi subtilitate”.

„«Bacalaureat» este un film care reflecta constiinta umană labirintica, un film extrem de inteligent, un portret sumbru al starii de depresie ce se permanentizeaza in Romania, acolo unde generatia celor nascuti în anii ’90 spera sa o poată lua de la capat. Dragus si Titienii joaca superb. Filmul e o bijuterie in selectia de la Cannes.”, a mai declarat acesta.

Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie ex aequo cu regizonul francez Olivier Assayas, pentru filmul „Personal Shopper“. Distinctia suprema, Palme D’or, de la Festivalul de la Cannes a fost castigata de Ken Loach, pentru filmul „I, Daniel Blake“.

sursa foto: thefilmstage.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top