Connect with us
Cristiana Barbu, mama fostului deputat PSD Cătălina Ștefănescu, a fost numită șef la ANOFM de premierul Sorin Grindeanu.

Știri

Cristiana Barbu, numită șef la ANOFM, în locul lui Marcel Miclău

Premierul Sorin Grindeanu l-a revocat din funcție pe șeful ANOFM, Marcel Miclău, numit în funcție în luna august de Guvernul Cioloș.

Prim-ministrul social-democrat a readus-o în fruntea Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de Muncă pe Cristiana Barbu, mama fostului deputat PSD Cătălina Ștefănescu, cea care a mai deținut această poziție între 2012 și 2016.

Potrivit legislaţiei, preşedintele ANOFM este numit de premier, prin ordin, pentru un mandat de patru ani, însă poate fi revocat. În mai 2016, mandatul Cristianei Barbu a expirat, iar Guvernul Cioloş a anunţat că doreşte să schimbe mecanismul de numire în funcţie, pentru a elimina criteriile politice şi a introduce criterii de performanţă.

Citește și: Întâlnire Cioloș – Grindeanu la Palatul Victoria. Ce a spus fostul premier

Procedura de numire a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a fost schimbată, pe 19 mai, printr-un document semnat de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, fiind eliminate numirile politice, iar candidaţilor li se solicită performanţe şi experienţă profesională.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) preciza că în cadrul procesului de selecţie a preşedintelui ANOFM se va ţine cont de nivelul studiilor, vechimea în specialitatea studiilor, experienţa managerială şi profesională în domeniu. O altă condiţie va fi ca viitorul preşedinte ANOFM să nu fi deţinut mai mult de un mandat în această funcţie.

Citește și: Prima decizie a lui Grindeanu: Mihai Busuioc, numit secretar general al Guvernului

Documentul semnat de ministrul Dragoş Pîslaru cuprinde şi detalii referitoare la îndrumarea Consiliului de Administraţie al ANOFM şi al preşedintelui instituţiei în elaborarea planului de management. Va fi obligatoriu ca acest plan să cuprindă şi analiza privind piaţa muncii din România, constrângerile şi oportunităţile ANOFM, viziunea şi obiectivele (pe termen lung şi pe termen scurt), măsurile şi programele propuse plus un calendar de implementare.

Preşedintele ANOFM este numit prin ordin al prim-ministrului, la propunerea ministrului Muncii, mandatul fiind de patru ani, dar putând fi reînnoit. Mandatul preşedintelui încetează prin demisie, prin revocare la propunerea ministrului sau prin deces, relatează news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top