Connect with us
Astăzi va fi ultima ședință de Guvern. Executivul va trebui să stabilească salariul minim pe economie în 2017.

Politic

Salariul minim pe economie în 2017 a fost decis de Guvernul Cioloș

Astăzi a avut loc ultima ședință de Guvern, care a avut o temă de discuție estrem de importantă. Mai exact vorbim de salariul minim pe economie în 2017.

Update: Guvernul Cioloș a aprobat salariul minim pe economie în 2017. Astfelcuantumul lui va fi îngheţat cel puţin o lună la 1.250 de lei. Urmează ca viitorul Executiv să aprobe majorarea care a fost promisă partenerilor sindicali, respectiv la 1.450 de lei.

Știre inițială: Executivul trebuie să aprobe o hotărâre cu privire la salariul minim pe economie până la data de 30 decembrie. Asta deoarece, medicul economic trebuie să știe pe ce își bazează calculele începând cu 1 ianuarie 2017.

Dacian Cioloș va decide azi ce se întâmplă cu salariul minim pe economie în 2017.

Ce se va întâmpla dacă Cabinetul Cioloş va aproba salariu minim în 2017? Cuantumul lui va fi îngheţat cel puţin o lună la 1.250 de lei. Urmând însă ca viitorul Executiv să aprobe majorarea care a fost promisă partenerilor sindicali. Ceea ce înseamnă suma de 1.450 de lei, informează news.ro.

Dacian Cioloș, declarații despre salariul minim pe economie în 2017 la ultima reuniune

“Partidul care a câştigat alegerile şi-a stabilit o cifră clară în programul de guvernare, pe care şi-a asumat-o politic. Dacă acest guvern ar lua o decizie pe baza negocierilor cu sindicatele şi patronatele, cu o săptămână sau două înainte de instalarea noului guvern, ar putea fi acuzat că abuzează de responsabilitatea pe care o are. Pe de altă parte, în cazul în care acest guvern ar promova o Hotărâre cu acea sumă, ar însemna că ne-am asumat-o fără a avea vreo analiză în spate”, declara premierul Dacian Cioloş pe 12 decembrie, după reuniunea Consiliului Naţional Tripartit.

Citește și: Salariul minim pe economie – tema discuțiilor dintre Guvern și sindicate

Legea spune că Guvernul are următoarea obligație: să stabilească până la sfârşitul anului în curs nivelul salariului minim garantat în plată pentru anul viitor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top