Connect with us
Iată o listă cu cutremurele din 2016 care au produs victime sau pagube materiale. O cronologie a celor mai importante seisme din acest an.

Știri

Cronologie: Cutremurele din 2016 care au produs victime sau pagube materiale

Anul 2016 a fost marcat de cutremure mari, care au produs pagube materiale devastatoare și au făcut o mulțime de victime.

Iată o cronologie a cutremurelor care au produs victime sau pagube materiale!

4 ianuarie: Un cutremur de 6.7 grade a lovit partea de nord-est a Indiei, aproape de frontiera cu Bangladesh și Myanmar. Bilanțul: minim 2 morți și zeci de răniți.

6 februarie 2016: Taiwanul a fost lovit de un seism cu magnitudinea de 6.4 grade. Patru imobile s-au prăbușit la Tainan, iar 114 oameni au murit.

14 aprilie: O serie de cutremure care au avut maximum 6.5 grade au dus la moartea a nouă oameni și rănirea câtorva sute în zona de sud-vest a Japoniei. Reactoarele nucleare de aici nu au fost afectate.

15 aprilie: Un cutremur de 7.3 grade a lovit sudul Japoniei, în apropiere de orașul Kunamoto. Minim 40 de persoane au murit, alte 1.000 au fost rănite. În jur de 200 de mii de locuințe au rămas fără curent. Un pod peste autostradă s-a prăbușit, un tunel s-a surpat. Multe clădiri s-au prăbușit.

16 aprilie: Un cutremur de 7.8 grade a avut loc în Ecuador, aproape de granița cu Columbia. 413 oameni au murit, starea de urgență a fost decretată.

18 mai: Două cutremure, unul cu magnitudinea de 6,8 grade și epicentrul în stațiunea balneară Mompiche (185 km vest de Quito), la o adâncime de 14,7 km și un altul de 6,7 grade, au zguduit Ecuadorul. Un om a murit și 85 de persoane au fost rănite ușor.

24 august: Italia a fost zguduită de un seism de 6,2 pe scara Richter. Cele mai afectate localități au fost Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia. Au murit 281 de persoane și au fost rănite alte 388. Orașul Amatrice a fost aproape distrus.

26 octombrie: Patru cutremure, cu magnitudine cuprinse între 5.4 și 6.1 grade au zguduit centrul Italiei. Mai multe persoane au fost rănite, iar unele clădiri istorice din zonele rurale s-au prăbușit.

13 noiembrie: Doi oameni au murit, iar alți zeci au fost răniți, după un cutremur produs în Noua Zeelandă, în apropiere de Christchurch.

30 noiembrie: Patru mineri au murit în Polonia, după ce au fost surprinși în ocnă de un cutremur de 4.4 grade.

Vezi și: Lista cutremurelor de peste 4 grade din România, în 2016

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top