Connect with us
Cum a făcut Marioara Zăvoranu avere. Ce mai rămas dupa ce Oana a dat buzna în conturi

Știri

Cum a făcut Marioara Zăvoranu avere. Ce mai rămas dupa ce Oana a dat buzna în conturi

Averea Marioarei Zăvoranu, despre care fiica sa spune că se ridică la valoarea sumei de 65 milioane, naște în continuare o serie de controverse, mai ales că mulți pun la îndoială modul în care au fost făcuți banii.

Astfel, pentru a înțelege mai bine situația, vom face un scurt istoric al familiei Oanei Zăvoranu.Cum a făcut Marioara Zăvoranu avere? Pentru început, trebuie precizat faptul că vedeta tv este fiica Marioarei și a lui Ioan Bănicioiu.

Despre tatăl Oanei se știe că a făcut o mulțime de bani pe vremea comuniștilor, fiind membru al „grupării Lido”, specializată la acea vreme în evaziune fiscală.

Mai exact, tatăl biologic al Oanei ar fi păgubit statul cu peste 1,5 milioane de lei, o sumă impresionantă la acea vreme. Banii erau obținuți prin fraudarea cântarelor societăților comerciale care comercializau salam, șuncă, cașcaval, folosite de unitățile alimentare pe care bărbatul le avea în administrare. Ulterior, banii era reinvestiți în electronice, bijuterii, carnete CEC sau valută.

sursa foto libertatea.ro

sursa foto libertatea.ro

Bănicioiu era privilegiat de comuniști, motiv pentru care nu a avut nicio jenă să fure din bugetul statului, lucru pe care l-a și recunoscut ulterior, mai ales că toată lumea știa de activitatea nu tocmai legală desfășurată de grupul din care făcea parte.

Cum a făcut Marioara Zăvoranu avere? Situația se complică pentru tatăl Oanei în momentul în care îl introduce în schemă și pe Vasile Bărbulescu, cumnatul lui Nicolae Ceaușescu, dar și pe Nicu Ceaușescu, fiul cuplului care se afla la putere în acea perioadă. Din acest motiv, Bănicioiu este judecat și condamnat la 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, moment în care Marioara decide să divorțeze de acesta și să caute un bărbat care ar putea avea grijă de ea și Oana.

Când s-a văzut singură și cu un copil, femeia a mers să-i ceară ajutorul lui Zăvoranu, despre care știa că are o afinitate pentru ea. Cu prima ocazie, omul își părăsește soția, căreia îi lasă întreaga sa avere și se căsătorește cu Marioara, devenind astfel Zăvoranu. Numele îi este repede luat și de Oana, de teamă că partidul comunist o va persecuta pentru ilegalitățile comise de tatăl său biologic.

Înainte de a divorța de Bănicioiu, Marioara a avut grijă să pună la adăpost o mare parte din averea obținută de soțul său prin diferite scheme, astfel ca noua ei familie să nu aibă grija zilei de mâine.

Mai mult, după revoluția din 1989, Marioara dă statul român în judecată, pentru a recupera zecile de bijuterii confiscate de comuniști, în 1984, atunci când Bănicioiu fusese arestat pentru evaziune fiscală.

Cum a făcut Marioara Zăvoranu avere? Cu ceva vreme în urmă, Marioara explica averea rămasă de pe urma fostului soț: “Am mai multe spații comerciale (vreo opt), un cimitir și un depozit într-un complex comercial. Veniturile anuale sunt din chirii și din administrarea cimitirului. Sunt majoritară în firma care este proprietara acestor spații. Caștig cam 120.000 de euro pe an, deci cam 10.000 euro pe lună. Daca aceste acțiuni ar fi vândute, ar fi vorba despre circa 5 milioane de euro, nu sumele impresionante pe care le vehiculează Oana”.

În plus, Marioara Zăvoranu mai deținea și o vilă în Afumați, câteva apartamente în București, pe care le avea date spre închiriere, dar și mai multe bunuri de valoare, avere despre care fiica sa spune că ar face în jurul a 65 milioane de euro.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top