Connect with us
creier-31072015

Știri

Cum arata cel mai ciudat creier uman din lume

David Dexter este un cercetator care a descoperit cel mai ciudat creier uman din lume. Imaginea te va surprinde cu siguranta.

CITESTE SI: CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CREIERUL TĂU CHIAR ÎNAINTE SĂ MORI! ŞTIAI ASTA?

Cel mai ciudat creier uman nu prezinta circumvolutiunile specifice ale celui mai complex organ al omului. Posesorul lui a fost un pacient aparent adult din North Texas State Hospital, un spital de boli mintale. Pacientul a decedat in anul 1970.

Creierul omului era complet neted. Aceasta afectiune este cunoscuta drept lisencefalie. Persoanele care sufera de aceasta afectiune mor in jurul varstei de 10 ani. Inca nu se stie cum anume a reusit acest om sa ajunga la varsta maturitatii.

Boala cunoscuta in domeniul medicinei ca lisencefalie, cauzeaza spasme musculare, crize de isterie, si in cele mai multe cazuri dificultati de memorie.

Cercetatorul David Dexter din cadrul Imperial Collage London a declarat ca ,,mai primim din cand in cand cate un exemplar ciudat de pe suprafata caruia mai lipsesc anumite circumvolutiuni, dar nimic atat de neted precum acest creier uman”. Cu toate acestea David nu a fost surprins de faptul ca pacientul a supravietuit pana la varsta de adult deoarece este de parere ca fiinta umana si creierul acesteia se pot adapta in conditii greu de imaginat.

Uite mai jos o fotografie a celui mai ciudat creier din lume:

Cum arata cel mai ciudat creier uman din lume-1

Sursa foto: newscientist.com

Sursa foto: lively-prince.com

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top