Connect with us
Cum arată noul SUV Dacia cu șapte locuri. A fost scos în teste

Știri

Cum arată noul SUV Dacia cu șapte locuri. A fost scos în teste

A fost scos din fabrică noul SUV Dacia cu șapte locuri, care este mai mare decât Dacia Duster. Deocamdată au loc testele pentru elementele tehnice ale noului model, care va beneficia și de o nouă platformă tehnică, cea a modelului Clio 5.

Cum va arăta noul SUV Dacia

Dacia început testele pentru noul SUV Dacia, unul care va fi mai mare decât Dacia Duster și care va beneficia de o nouă platformă tehnică, ce a modelului Clio 5. Jurnaliștii francezi sunt cei care au publicat imagini cu noul protopip, fără însă să furnizeze detalii.

Cum arată noul SUV Dacia cu șapte locuri. A fost scos în teste

Noul SUV Dacia are 7 locuri și a intrat în faza de testare rutieră. Conform jurnaliștilor francezi, inginerii Renault au folosit o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie pentru a testa elementele tehnice ale viitorului model. Cel mai probabil, va avea între 4,5 și 4,6 metri, adică o lungime apropiată de cea a lui Lodgy.

Cum arată noul SUV Dacia cu șapte locuri. A fost scos în teste

Noul model SUV Dacia ar urma să fie construit în uzina Renault din Maroc. Conform francezilor de la L Argus, modelul va beneficia de o platformă tehnică nouă, a modelului Clio 5. Este vorba de aceeași platformă pe care vor fi construite și noile Sandero și Logan. Sunt la mijloc tehnologii de ultimă generație, cum ar fi – frânarea de urgență automată, monitorizarea punctului mort, dar și posibilitatea unor motoare hibrid.

Noul SUV va lua locul modelelor Lodgy și Logan MCV

Modelele Lodgy și Logan MCV vor face loc noului SUV de la Dacia. Nu știe știe ce nume va avea, însă e clar că va fi cu 7 locuri.

Abia spre finalul anului 2021 ar urma să fie prezentat public noul SUV de la Dacia. Disponibil spre vânzare va fi, cel mai probabil, din 2022.

Cum arată noul SUV Dacia cu șapte locuri. A fost scos în teste

 

Mașinile marca Dacia sunt la mare căutare peste hotare. În 2019, Automobile Dacia a vândut un număr de 736.570  de autoturisme, dintre care 581.543 au fost comercializate în statele UE și în cele ale Asociației Europene de Liber Schimb. Aproape 45% din totalul vehiculelor noi cumpărate în anul 2019 prin programul “Rabla” au fost modele Dacia

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top