Categorii Știri

Cum completezi declarația pe proprie răspundere dacă locuiești la altă adresă decât cea din buletin

Cei care nu locuiesc la adresa din buletin trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă care trebuie prezentată poliției. Declarația este obligatorie pentru toți cei care ies din casă la cerea organelor de control. În marile orașe sunt foarte multe persoane care nu locuiesc la adresa din domiciliu. De exemplu doar în București se estimează că peste 1 milion de cetățeni nu au flotant sau adresă în capitală. Practic locuiesc „la negru” în chirie sau la rude / prieteni.

Declarația pe proprie răspundere pentru cei care nu au adresa în buletin cu cea în care locuiesc

Noul model de declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă. Cum completezi dacă nu locuiești la adresa din buletin

Dacă nu locuiești la adresa din buletin, în declarația nouă din 26 martie actualizată de MAI pe proprie răspundere pentru prezentare la poliție, completezi adresa unde locuiești. Când poliția te legitimează nu îți va cere explicații referitoare la de ce diferă adresa din buletin cu cea din declarație. Iar dacă o face poți spune că locuiești temporar la o rudă sau că ești în vizită în orașul în care ești controlat.

Însuși Ministru Marcel Vela a explicat că în aceată perioadă poliția nu va face prea multe controale cu privire la adresă, important este să nu mințiți în declarația pe propia răspundere. De asemenea acet lucru se aplică și în adeverința pentru poliție de la angajator.

Legislația prevede că orice cetățean care-și schimbă domiciliu trebuie să își facă cel puțin viză de flotant. Locuirea într-un alt oraș / județ / sat / comună față de cel din buletin este ilegală mai mult de 30 de zile. Însă autoritățile nu sunt atât de drastice la control și păsuiesc pesroanele care nu au flotant sau buletinul schimbat.

Schimbarea buletinului și a actelor suspendată

Birouril de evidență a populației sunt închise în această perioadă. Prin urmare schimbarea buletinelor, pasapoartelor sau altor acte nu este posibilă. Autoritățile au anunțat că se face o derogare și că nimeni nu va fi sancționat dacă actele sunt expirate.

Acest articol a fost actualizat la: 26 martie 2020 19:59

Vezi comentarii