Fiscul a verificat anul trecut averile a peste 160 de romani înstăriţi şi pe 50 dintre ei i-a dat pe mâna procurorilor. Aşa au fost scoşi la lumină peste 300 de milioane de lei.
Unii dintre cei prinşi că nu şi-au declarat veniturile au venit cu explicaţii ciudate. Unii au spus că ar fi descoperit banii îngropaţi în curte ori că i-au primit cadou.
Fiscul a reuşit până acum să recupereze doar o cincime din impozitele datorate de cei controlaţi.
Patroni bogaţi, cu maşini şi case de lux, dar cu firme sărace, artişti, sportivi sau persoane fără ocupaţie, dar cu averi de milioane de lei.
Toți s-au numărat printre cei care au primit “vizita” inspectorilor ANAF anul trecut.
Au fost verificate 166 de persoane, suspectate că-şi ascunseseră veniturile sau o parte dintre ele. Iar inspectorii nu s-au înşelat: au scos la iveală 313 milioane de lei.
Pentru aceste venituri ascunse, cei verificaţi trebuie să achite impozite, penalităţi şi dobânzi de 81 de milioane de lei, potrivit datelor ANAF.
Din aceşti bani, însă, Fiscul a încasat doar 17 milioane de lei în urma controalelor, adică puţin peste 20% din totalul stabilit de inspectori, pentru că legea e confuză.
“Au stabilit impozite de 16% plus dobânzi şi penalităţi. Cum adică, hoţul neprins e negustor cinstit şi hoţul prins plăteşte la fel ca cel cinstit? Cum adică sumele identificate ca fiind nedeclarate le impui la fel ca sumele declarate? Legea a fost imorală de la început şi ea trebuie modificată”, potrivit stirileprotv.ro.
Restul banilor ar putea fi – teoretic – recuperaţi prin executări silite. Însă nu de puţine ori s-a întâmplat ca cei verificaţi să-şi vândă bunurile de pe numele lor tocmai pentru că ANAF să nu le mai poată lua nimic.
Gabriel Biriş, consultant fiscal: “Executări silite, adică să le vândă casa, Ferrari-ul, să le vândă alte bunuri valoroase în urmă… n-am văzut încă”
“Am găsit banii în curtea bunicilor” ori “sunt cadou de nuntă şi de botez”. Dar inspectorii nu i-au crezut, aşa că pentru o treime dintre ei au depus plângeri penale. Astfel, au fost calculate prejudicii de 42 de milioane de lei, potrivit ANAF.
Aşadar, în total, inspectorii au de recuperat peste 105 milioane de lei.
Dacă vor avea succes totuşi, inspectorii primesc de anul acesta bonusuri de 15% din sumele recuperate. Cu o limită însă: nu mai mult de 3.800 de lei brut pe lună.
Citește și S-a stins din viaţă o mare cântăreaţă din România. Cum a fost găsită
Este doliu în muzica românească! Asta după ce o mare artistă a încetat din viață. Aceasta a fost găsită moartă, în propria casă.
Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut joi, de fiul său, Lawrence Marinescu.
„Lucky Marinescu, o mare voce a muzicii uşoare româneşti din anii ’70 s-a stins din viaţă în dimineaţă zilei de 10 ianuarie, în urma unei suferinţe de boală îndelungate. Lucreţia «Lucky» Marinescu s-a născut la 12 Iulie 1934 în oraşul Cahul, România, azi în Republica Moldova.
‘O voce unică, un adevărat simbol al muzicii româneşti, Lucky Marinescu a trăit prin muzică şi pentru muzică. Amintirea ei va dăinui peste ani în inimile şi sufletele noastre”, a transmis Lawrence Marinescu, din Statele Unite ale Americii.
Lucreţia „Lucky” Marinescu a fost o interpretă de muzică uşoară şi moderatoare de televiziune. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca. Artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza”, după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”. A lucrat la Teatrul de Operetă şi mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase” din Bucureşti.
În anul 1954 a fost angajată la Teatrul „Savoy” din Bucureşti şi a debutat în spectacolul „Magazinul de stat”, cu Nicolae Stroe şi Zizi Şerban.
Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu” din Bucureşti cu care a făcut turnee în ţările Europei. A cântat pe scena Olympia din Paris şi la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.
Este cunoscută pentru interpretare unor piese precum„Replici” – compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, şi „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie”.
Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat” (1999), „Cele mai frumoase melodii” (2000), „Cântec drag” (2003), „Nu mă uita, Lucky” şi „Cuvinte de iubire” (2008).
Acest articol a fost actualizat la: 2018-01-12T10:34:00+02:00 10:34
Acest site foloseste cookies.
Read More