Reţeaua Facebook va suferi o modificare de paradigmă a algoritmului ce setează tipurile de postări. Astfel, se va modifica modul în care sunt afişate informații pe peretele utilizatorilor.
Prin aceste schimbări, Mark Zuckenberg susţine că se va mai pune accent pe ceea ce el numeşte interacţiune socială semnificativă.
Astfel, Facebook vrea să arate mai mult ca o comunitate în care prietenii să discute despre teme de interes. Totul, în dauna unui panou de ştiri la care utilizatorii reacţionează pasiv.
Specialiştii arată că aceste schimbări vin ca urmare a scandalului ştirilor false şi propaganda distribuită în timpul alegerilor.
Astfel, Facebook risca să fie „regularizat/reglementat” de guvernele sau autorităţile diverselor state în cazul în care nu venea cu schimbări.
Odată cu implementarea acestor măsuri vor deveni mai vizibile postările celor aflaţi în lista de presă. În schimb vor avea de pierdut agenţiile de ştiri.
Prin aceste schimbări vor creşte şi costurile reclamelor pentru brandurile şi publisherii ce vor să rămână în atenţia utilizatorilor prin postări sponsorizate.
Practic, prin această nouă modificare, Facebook alege prietenii în locul ştirilor. Alege să fie mai mult o reţea socială şi mai puţin o platformă de ştiri, ştiri care i-au dat atât de multă bătaie şi i-au atras atât de multe critici în ultima vreme.
Modificarea algoritmului va avea loc treptat, pe parcursul următoarelor luni.
Începând de vineri dimineață, vor avea loc testări în vederea implementării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.
Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.
Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.
În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația. De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări.
Sistemul de avertizare a populației „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și operatorilor de telefonie mobila, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.
Cu toții ne temem de cutremur, mai ales după ce România a trecut printr-unul devastator în anul 1977.
Bilanțul seismului de atunci, care a avut 7.2 grade pe scară Richter, este unul cutremurător: peste 1.500 de morți și 11.300 de răniți. 56 de secunde au fost suficiente pentru a culcă la pământ 33 de clădiri în Capitală.
Specialiștii spun că, dacă un cutremur similar s-ar produce astăzi în România, atât numărul morților cât și pagubele materiale ar fi mult mai mari.
În principiu un cutremur nu poate fi prezis, însă cercetătorul Emil Strainu susține că, după 30 de ani de studiu al seismelor, a descoperit câțiva indicatori care pot prevesti producerea unui cutremur cu 24 de ore înainte. Iată care sunt aceștia:
1. Nori paraleli – dacă observi pe cer mai multe formațiuni de acest fel înseamnă că un schimb energetic important este realizat între pământ și atmosfera. Acest schimb energetic precede descărcarea de energie seismică din timpul unui cutremur;
2. Apă din fântâni – înainte de un cutremur apă din fântâni își modifică nivelul: fie scade, fie crește foarte mult. De asemenea au fost cazuri în care apă și-a schimbat culoarea și gustul;
3. Animalele devin nervoase – câinii și pisicile sunt ușor iritabili, par speriați și nu vor să părăsească locuința. Peștii și broaștele țestoase simt vibrațiile pământului și devin agitați în acvariile lor;
4. Televizoarele au purici – se observă creșterea paraziților electrici la recepțiile de telefonie mobilă, televiziune și radio;
5. Descărcări electrice – apar lumini și fulgere puternice pe cer, care indică scăpările energetice ale scoarței terestre spre atmosfera;
6. Șobolanii ies din ascunzișuri – animalele de pământ, cum ar fi șerpii sau șobolani, vor ieși din ascunzișuri și vor fi vizibile
Acest articol a fost actualizat la: 2018-01-12T10:31:49+02:00 10:31
Acest site foloseste cookies.
Read More