Connect with us

Știri

Cum îți amenajezi grădina pentru venirea primăverii

Cum îți amenajezi grădina pentru venirea primăverii

Odată cu primăvara vin și temperaturile care te îndeamnă să petreci cât mai mult timp în aer liber și să te bucuri de relaxare și liniște. Și ce loc este mai potrivit pentru relaxare decât propria grădină? Dacă grădina ta nu este încă amenajată pentru venirea primăverii, nu-ți face griji. Cu ajutorul sfaturilor din acest articol vei putea obține spațiul ideal pentru relaxare în aer liber. Iată ce trebuie să faci.

1.Segmentează suprafața

Împărțirea grădinii pe zone ar trebui să fie unul dintre principalele lucruri la care să te gândești atunci când îți amenajezi grădina. În funcție de dimensiunea grădinii, poți să împarți spațiul disponibil astfel:

  • zonă pentru luat masa în care să amplasezi o masă și scaune de grădină;
  • zonă pentru grătar;
  • zonă pentru activitățile copiilor care să cuprindă un spațiu suficient de mare și sigur în care aceștia să alerge și să se joace în aer liber;
  • zonă de relaxare care să cuprindă fotolii suspendate pentru grădină sau hamace;

2.Alege un mobilier de calitate

Pe lângă confortul, funcționalitatea și ușurința de îngrijire, un mobilier de grădină trebuie să fie confecționat și din materiale de calitate, rezistente la factorii externi. Iată câteva dintre cele mai calitative și populare materiale folosite pentru confecționarea mobilierului de grădină:

  • lemn masiv;
  • ratan sintetic;
  • plastic;
  • fier forjat;

 

Dacă îți dorești un raport eficient de calitate-preț, atunci poți alege seturi de mobilier pentru grădină din ratan.

 

3.Înfrumusețează spațiul cu obiecte decorative

Decorațiunile de grădină au un farmec aparte deoarece creează o atmosferă de poveste, în timp ce înfrumusețează grădina. Fiind obiecte de decor folosite afară, acestea trebuie realizate din materiale rezistente, astfel încât să facă față fără probleme intemperiilor.

Din acest motiv, decorațiunile ceramice sunt cele mai des întâlnite în grădinile atent amenajate. Iată și alte exemple de decorațiuni pe care le poți include în grădina ta:

  • felinar decorativ din lemn;
  • căsuță pentru păsări din lemn sau fier forjat;
  • decorațiune metalică de forma unor animale;

Segmentarea suprafeței astfel încât să delimitezi eficient fiecare zonă a grădinii, alegerea unui mobilier de calitate, ușor de curățat și care să reziste în timp, dar și utilizarea obiectelor decorative sunt câteva dintre aspectele pe care să le iei în considerare atunci când îți amenajezi grădina. Pe lângă obținerea unei atmosfere propice pentru relaxare, spațiul amenajat în grădină îți poate oferi și prilejul de a petrece mai mult timp cu familia ta și de a vă conecta cu natura.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top