Connect with us
Cum putem avea o vacanță sigură. Specialiștii recomandă cortul sau rulota

Știri

Cum putem avea o vacanță sigură. Specialiștii recomandă cortul sau rulota

Mai sunt doar câteva zile până la vară, iar vacanțele sunt tot mai aproape. Dacă situația va fi una favorabilă și riscul infectării cu noul  coronavirus va scădea, vom putea merge din nou în locurile în care ne dorim. Cu toate acestea, trebuie să fim în continuare preventivi și să luăm toate măsurile de protecție. Nu se știe care va fi evoluția virusului și dacă viețile noastre vor reveni la normal. Totuși, este bine să știm ce avem de făcut, eventual, pentru a avea o vacanță sigură și a evita orice risc. Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, a vorbit despre aceste aspecte.

Cum putem avea o vacanță sigură. Specialiștii recomandă cortul sau rulota

Dacă va exista un context favorabil în ceea ce privește pandemia de coronavirus, ne vom putea gândi din nou la vacanțe. În acest caz, medicul Valeriu Gheorghiță susține că destinațiile ideale de vacanță ar fi cele din România. De asemenea, va trebui să evităm zonele aglomerate, să respectăm, totuși, distanțarea socială și să ne limităm la un concediu relaxant, dar sigur. În plus, campingul va fi la mare căutare și chiar va deveni un trend în această perioadă.

„Atunci când mergem în locurile de servire a mesei să avem o distanţă corectă, optimă între noi şi celelalte persoane, să nu ne cazăm în locuri unde există un risc de intersectare cu multe persoane. Vor fi încurajate foarte mult excursiile cu cortul, în rulote. Noi nu am avut această cultură până la acest moment, însă probabil că va deveni un nou trend cel puţin în următorii doi-trei ani”, a spus medicul.

Medicul sugerează să nu alegem cele mai faimoase destinații, cu un număr mare de vizitatori; este mult mai sigur să rămânem în țară. Având în vedere că riscul îmbolnăvirii nu va fi redus la zero niciodată, este bine să fim precauți. Astfel, Valeriu Gheorghiță recomandă cazarea în locuri mai puțin expuse, în niciun caz la hoteluri cu programe de tip all-inclusive, unde cererea va fi foarte mare.

 

Nu mergeți în vacanțe dacă sunteți răciți!

Medicul atenționează persoanele care prezintă semne de boală. Deși au planificat plecarea, ar trebui să o amâne în momentul în care nu se simt bine. Orice simptomatologie respiratorie sau febră ar trebui să ridice semne de întrebare. Specialistul avertizează că „este mai bine să stăm izolaţi acasă şi în niciun caz să ieşim în comunitate” în astfel de situații.

Măsurile de protecție rămân valabile și în vacanță. Igiena trebuie să primeze pe tot parcursul concediului. Medicul recomandă să ținem cont de distanțarea socială, dar și de purtarea măștilor în spațiile publice închise. Pentru o mai bună protecție, este recomandată deplasarea cu mașina personală.

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top