Connect with us
Cum să alegi o saltea pentru oaspeții tăi: confort și ospitalitate

Știri

Cum să alegi o saltea pentru oaspeții tăi: confort și ospitalitate

Cum să alegi o saltea pentru oaspeții tăi: confort și ospitalitate

Știm cu toții cât de grozav este să primești vizita rudelor sau prietenilor, care călătoresc de departe pentru a petrece câteva zile în casa ta. Oaspeții tăi dragi trebuie să se simtă cât mai confortabil. Atunci când ai o casă mare, cu siguranță ai păstrat o cameră pentru musafiri. În afară de primirea ta entuziastă, este la fel de important să le asiguri un pat confortabil. La urma urmei, confortul este cheia pentru a-i face pe oaspeți să se simtă bineveniți.

Evident, nu vrei ca oaspetele tău să petreacă noaptea pe o saltea veche și deteriorată. Dacă saltelele din camera destinată musafirilor sunt uzate, e momentul să alegi una nouă.

Cum nu toate saltelele sunt la fel, există câteva detalii la care trebuie să fii atent atunci când investești într-o saltea pentru o cameră de oaspeți.

Ce tip oaspeți vei primi ?

Desigur oaspeții diferă funcție de vârstă dar și numărul lor. Dacă găzduiești frecvent cupluri și ai o cameră de oaspeți mai mare este normal să investești într-un pat king size ( 180 x 200 cm) sau queen size ( 150/160 x 200 cm), care să le ofere spațiu și confort.

Dacă musafirii tăi sunt persoane singure atunci o canapea confortabilă extensibilă sau un pat de o persoană poate însemna o investiție excelentă pentru camera de oaspeți. O astfel de soluție este preferată și de cei care nu au o cameră de oaspeți foarte spațioasă și trebuie să economisească spațiu.

Este de asemenea recomandabil să te gândești că cei pe care îi vei primi să doarmă câteva nopți în casa ta au preferințe diferite și nevoi diferite. Întrucât evident nu vei putea satisface toate cerințele este bine să alegi o saltea potrivită celor mai comune dorințe.

De ce anume trebuie să ții cont când cumperi o saltea pentru camera de oaspeți ?

Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le iei în considerare atunci când achiziționezi o saltea pentru camera de oaspeți.

Buget

În primul rând când investești într-o saltea destinată camerei de oaspeți trebuie să iei în considerare bugetul alocat. Nu este neapărat nevoie ca salteaua din camera de oaspeți să fie una scumpă, pentru că evident nu va fi folosită zi de zi. Poți cerceta piața, poți citi recenzii și mărturii ale celor care au achiziționat deja saltele, iar una dintre metodele cele mai simple este să comanzi online dintr-un magazin de specialitate salteaua potrivită camerei tale. Este bine să te încadrezi într-un buget modic: nu vei cumpăra cea mai ieftină saltea dar nici cea mai scumpă.

Tipul de saltea

Există diferite tipuri și modele de saltele pe piață, iar cele mai multe dintre ele au dimensiuni potrivite. Aceste saltele sunt realizate din diferite tipuri de materiale și au o construcție diferită.

Saltelele precum spuma cu memorie oferă mai mult confort în comparație cu altele, în timp ce latexul oferă mai mult suport. Ideea bună este să găsești o saltea care să ofere puțin din ambele, cum ar fi de exemplu o saltea hibridă.

Dimensiunea saltelei

Dimensiunea saltelei ar trebui să corespundă mărimii patului poziționat în camera de oaspeți.

Majoritatea adulților chiar dacă dorm singuri preferă un pat confortabil și mai mare deci este bine să te orientezi spre o saltea de două persoane. O saltea pat 180×200 Mattro este o opțiune excelentă deoarece pot încăpea cu ușurință 2 adulți. De asemenea dacă ai un pat ceva mai mic poți alege o saltea queen size în loc de o saltea king size.

Dacă în dormitorul destinat oaspeților ai 2 paturi twin, atunci este foarte ușor să cumperi saltele pentru acestea. Acest tip de saltele pot fi folosite inclusiv pentru paturi supraetajate folosite de copii sau adolescenți. Saltelele twin sunt și ele fabricate în dimensiuni diferite și va trebui să le alegi în funcție de paturile pe care le ai la dispoziție

Poziția de dormit

Deoarece salteaua ta trebuie să răspundă tuturor nevoilor oaspeților tăi, trebuie să te gândești că oamenii preferă poziții diferite de somn.

Este puțin dificil să prezici cine va dormi în camera ta de oaspeți, dar poți alege o saltea care se potrivește tuturor pozițiilor preferate de somn. De exemplu, saltelele hibride și saltelele din latex sunt ideale pentru cei care dorm pe laterală, pe spate și pe burtă, deoarece oferă atât suport adecvat, cât și confort.

Durata de viață a saltelei

Durabilitatea depinde foarte mult de tipul de saltea pe care îl alegi. În plus, Durata de viață a saltelei depinde de modul în care ai grijă de ea. Este posibil ca salteaua pentru oaspeți să nu fie folosită prea des, dar trebuie totuși să o menții în formă bună.

Saltelele din spumă de latex sunt foarte durabile, așa că sunt o idee bună, ca investiție pentru camera de oaspeți. Alte tipuri de saltele durabile sunt: saltele din spumă cu memorie, saltele hibride și saltele cu arcuri interioare.

De asemenea, este recomandat să investești într-un topper saltea 180×200, de calitate superioară pentru saltea, deoarece poate prelungi durata de viață a saltelei. În plus, este bine să verifici dacă somiera și cadrul pentru partid sunt în stare bună și pot suporta greutatea unei saltele noi.

Fiecare detaliu este important, iar alegând corect o saltea pentru camera de oaspeți, vei putea să le oferi confort pe o perioadă îndelungată, salteaua putând fi folosită chiar și mai mulți ani la rând.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top