Connect with us

Știri

Cum sa cureti o saltea in 6 pasi simpli

Iata cum iti poti curata salteaua in 6 pasi extrem de simpli!

Sa iti cureti salteaua pare a fi una dintre cele mai dificile misiuni. Inainte sa te gandesti la solutii costisitoare incearca acesti 6 pasi extrem de simpli si rapizi. Iata de ce ai nevoie:

– o cana de bicarbonat de sodiu
– ulei esential de peppermint, eucalipt si levatica
– un aspirator
– o sita de metal foarte fina

Cum trebuie sa procedezi:

Pasul 1. Intr-un vas curat amesteca bicarbonatul de sodu cu cate 8 picaturi din fiecare ulei esential. Uleiul de eucalipt aduce numeroase beneficii pentru sistemul respirator, asadar este extrem de eficient daca este folosit in acest mod. Uleiul de peppermint are si el aceleasi beneficii si contribuie din plin la un somn linistit, iar parfumul de levantica te va ajuta sa adormi mai rapid. Asigur-te ca amesteci toate ingredientele foarte bine, astfel incat uleiurile sa invaluiasca intreaga cantitate de bicarbonat de sodiu.

Pasul 2. Scoate husa protectoare de pe saltea.

Pasul 3. Spala husa la o temperatura inalta si adauga cateva linguri de otet pentru ca toate bacteriile sa fie indepartate.

Pasul 4. Distribuie in mod egal amestecul din bicarbonat si uleiuri esentiale. Imprastie-l cu mana pana ce patrunde in tesatura sau foloseste strecuratoare din metal.

Pasul 5. Lasa amestecul sa patrunda in saltea timp de o ora. Astfel mirosurile neplacute, petele si murdaria vor putea fi indepartate in totalitate.

Pasul 6. Aspira toata salteaua foarte bine si las-o apoi sa se usuce daca este necesar.

In acest mod ai indepartat cu succes orice pata si ai reimprospatat materialul din care salteaua este confectionata. Poti repeta acesti pasi ori de cate ori consideri ca este necesar. Daca ezista posibilitatea, poti lasa amestecul sa patrunda in saltea pe tot parcursul noptii, pentru o curatare mult mai profunda.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

2 Comments

2 Comments

  1. CONSTANTIN

    2016-02-07T16:02:12+02:00 at 16:02

    FOARTE BUNA IDEEA ,,SIMPLA SI EFICIENTA . IMI PLAC SUGESTIILE VOASTRE ,PRACTICE SI MAI ALES NECESARE . VA URMARESC PENTRU CA AVETI UN STIL INTERESANT . SUCCES !

    • Adi

      2016-02-07T17:18:05+02:00 at 17:18

      Multumim mult! Speram sa fim mereu la inaltime

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top