Tutorial video. Cum sa te demachiezi corect

Tenul are nevoie sa fie curatat atat seara, inainte de culcare, pentru a indeparta machiajul si impuritatile acumulate pe parcursul zilei, dar si dimineata, pentru a indeparta sebumul pe care pielea il secreta in timpul noptii. Iata ce recomanda Antonia Rondelli, Trainer/Make-Up Artist Professional Make-Up Academy.

Demachierea este totodata obligatorie inaintea oricarei hidratari, dar si inaintea fiecarui machiaj pe care urmeaza sa il aplicati pe tenul vostru. Pentru a putea realiza o demachiere corecta aveti nevoie in primul rand de produsele corespunzatoare tipului vostru de ten.

Daca alegeti un demachiant crema, este bine sa aveti unul pentru zona sensibila a ochilor si altul pentru restul fetei. Zona perioculara este cea mai subtire si sensibila de pe fata, avand grosimea unei coli de hartie, iar ea este prima predispusa la riduri, de aceea necesita o ingrijie si o atentie corespunzatoare. Daca folositi un demachiant crema, puteti degresa apoi tenul cu o lotiune tonica, de preferat fara alcool, care inchide porii, indeparteaza ultimele resturi de machiaj si regleaza totodata PH-ul pielii.

Totodata, puteti alege si demachiantele spuma, care curata foarte delicat urmele de machiaj si impuritatile depuse pe fata de-a lungul zilei.

Un alt produs potrivit pentru demachiere este lotiunea micelara, pe care o gasiti cu usurinta in farmacii. Micelele sunt particule tensioactive care aduna impuritatile de pe fata, iar lotiunea micelara functioneaza pe principiul „o picatura de ulei in apa”. Gamele pentru ten sensibil sunt produse foarte delicate, dar si eficiente in acelasi timp.

Nu sunt recomandate servetelele demachiante, deoarece uneori pot fi iritante pentru ten. Acestea pot fi folosite doar in cazuri extreme in care chiar nu exista o alta varianta. Dischetele din bumbac pot fi umezite inainte de aplicarea demachiantului crema, pentru a evita ca acesta sa fie absorbit in interior. Apa va pastra demachiantul la suprafata dischetei si va face ca demachierea sa fie mult mai fina la nivelul tenului si mai putin agresiva. Daca veti folosi o lotiune micelara, nu va mai fi nevoie sa umeziti discheta in prealabil.

Cum sa te demachiezi corect

Ochii se demachiaza cu miscari fine antirid, circulare, intotdeauna inspre nas, pe zona cearcanelor inspre coltul intern al ochilor, exact invers decat aveti tendinta sa o faceti de obicei. Sprancenele se demachiaza in sensul cresterii firelor de par.
Pentru restul tenului, miscarile trebuie sa fie ascendente si antirid si sa vizeze un efect de lifting al fetei. Fruntea se demachiaza in sus, dar fara sa impingeti machiajul in linia parului, pometii si obrajii la fel, iar buzele intotdeauna inspre interior pentru a evita extinderea rujului sau gloss-ului pe toata fata. Cel mai important lucru este sa adoptati miscari non agresive cu tenul vostru care sa evite iritarea acestuia.

Pentru produsele de make-up waterproof folosite in machiajul de peste zi (eyeliner, mascara, fardul-crema de sprancene sau ruj) aveti nevoie de un demachiant special, de regula putin uleios, care dizolva mult mai repede genul acesta de produse si fara sa va agreseze tenul.
Sa nu uitati insa ca o demachiere corecta presupune nu numai zona ochilor sau a intregii fete, dar si zona gatului si a decolteului!

Imediat dupa demachiere tenul trebuie hidratat corespunzator. Cea mai simpla si ieftina metoda de hidratare este aplicarea vitaminelor atat de necasare pielii, pe care le gasiti in farmacie : vitamina A, vitamina E si vitamina C. Vitamina C stabila o puteti gasi in anumite serumuri hidratante.

CITESTE SI: Smokey eyes, machiajul care nu se demodeaza niciodata VIDEO

Acest articol a fost actualizat la: 4 aprilie 2016 13:13