Cum va fi vremea de Paşti

20.02.2015
Cum va fi vremea de Paşti

Cum va fi vremea de Paşti-prognoza meteo pe următoarele trei luni.

Chiar dacă mai e ceva vreme până la Paşti, care anul acesta va pica pe 12 aprilie, meteorologii au pus la cale prognoza pe următoarele luni.

Astfel, luna februaria pare a fi una în limitele termice obişnuite pentru această perioadă, cu temperaturi medii apropiate de normele climatologice. Excepţie vor face regiunile vestice, sudice şi sud-estice, unde gradele vor urca puţin peste media lunii. Precipitaţiile nu vor lipsi în februarie, aşa că în regiunea de est şi sud-est ele vor fi la cote normale, cu valori mai mari în restul teritoriilor.

Pentru luna martie, meteorologii spun că temperatura aerului nu va avea valori ieşite din comun, chiar dacă în zonele de sud şi sud-est ele vor fi puţin mai ridicate decât media lunii şi puţin mai coborâte în centru şi nord-vest. Precipitaţiile din prima luna de primăvară se vor situa însă peste normalul climatologic din această perioadă în mai toate zonele ţării.

În aprilie, temperaturile se vor situa în limitele normale, cu unele scăderi minore în vest, sud şi nord est. În ceea ce priveşte precipitaţiile, ele vor fi apropiate de mediile lunii în sud şi est, cu posibilitatea de a depăşi valorile normale în restul teritoriului.

Aşadar, şansele de a petrece sărbătorile de Paşti la iarbă verde sunt destul de mici. O variantă ar fi să vedeţi cum este vremea de Florii, căci se spune că aceasta va fi identică cu ziua de Paşti, iar aşa veţi şti cum să vă programaţi zilele de concediu din acea perioadă.