Connect with us
Cumplit! Alex, un tânăr de 21 de ani din Sibiu, s-a sinucis! ”Tot ce rămâne sunt vidul, durerea, și acel sfâșietor și absurd ‘de ce?’”

Știri

Cumplit! Alex, un tânăr de 21 de ani din Sibiu, s-a sinucis! ”Tot ce rămâne sunt vidul, durerea, și acel sfâșietor și absurd ‘de ce?’”

Un tânăr de 21 de ani din Sibiu s-a sinucis din cauza depresiei.

Alex, un tânăr de 21 de ani din Sibiu, și-a pus capăt zilelor din cauza depresiei. Era un băiat foarte apreciat de oamenii din jur. Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână. El era student la Universitatea din Sibiu și avea visuri mari, însă depresia de care suferea nu l-a lăsat să mai viseze în continuare la lucrurile bune din viața sa. Acum, familia este devastată de durere, după ce Alex s-a sinucis

Ana Blanca, o profesoară, a transmis un mesaj dureros după moartea tânărului de 21 de ani din Sibiu.

„Ne-a părăsit, din propria-i voință, prea repede, și într-un mod prea dureros, Studentul nostru Alex. Vestea morții lui m-a zguduit într-atât, încât și-a aruncat umbră asupra a tot ceea ce înseamnă viitor apropiat. La cel îndepărtat nu mai îndrăznesc de mult să mă gândesc. Nu am avut privilegiul de a-l cunoaște pe Alex de mult, dar atât cât mi-a fost dat să văd, am înțeles câtă inteligență și sensibilitate se ascundea în spatele acelor ochi triști, etern în căutarea a ceva ce nu a putut găși în lumea această. L-am avut alături săptămâna trecută pentru ultima dată, în cadrul colocviului Lucian Blaga, unde s-a remarcat printr-o întrebare pusă cu mult tact si sensibilitate estetică. Poate cei ce știu să pună întrebări sunt condamnați să nu afle niciodată răspunsuri. Cel puțin nu unele cu care să poată, sau să vrea, să trăiască.

Mă întreb, că un ecou al paginilor finale din unul din romanele lui Jeffrey Eugenides, ce lume am creat, în care tinerii văd că unic drum în viață abandonarea viețîi însăși? Ce lume am creat în care un tânăr nu mai vede decât funia, gazul de eșapament, podul de pe care se poate sări, sau lama ținută la venele în care pulsează, în van, viață? Ce lume am creat în care vorbim zilnic despre umanism dar ne-am pierdut umanitatea?Tot ce rămâne sunt vidul, durerea, și acel sfâșietor și absurd ‘de ce?’. Dar, așa cum am spus, uneori a pune întrebări e una dintre cele mai periculoase întreprinderi în care ne putem lansa.

Citeste si: Incredibil! Un român a ucis o artistă cunoscută în Marea Britanie în urmă cu 6 ani! Bărbatul a fost condamnat la închisoare abia acum
Le-am vorbit astăzi Studenților despre suferințele psihice, despre suicid, despre depresie, despre trauma, despre propriile mele experiențe cu aceste umbre, despre cele ale Părinților mei. Le-am vorbit despre umanitate, și despre stigmatizarea suferinzilor, și despre indiferență cu care trecem unii pe lângă alțîi zilnic. Și i-am îndemnat să fie, să fim, mai buni unii cu alții. Să întrebăm pe cei de lângă noi dacă sunt bine, și să insistăm și să ii întrebăm din nou, și din nou, să ne pese. Să ne luptăm cu dezumanizarea care s-a lăsat că o cortina neagră peste tot ce facem în ultima vreme. Să nu ne pierdem. Pe noi. Pe alții. Rămâi cu bine, Alex”, este mesajul postat de profesoară Ana Blanca Ciocoi Pop, pe contul său de Facebook.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top