Connect with us

Știri

Cursuri suspendate intregral în 10 județe și în București, parțial în școlile din alte 8 județe

Condiţiile meteorologice nefavorabile au determinat suspendarea cursurilor şcolare în 38 de unităţi de învăţământ din judeţele Argeş (19), Brăila (4), Vrancea (4), Galaţi (3), Vaslui (3), Mehedinţi (2), Alba (2) şi Vâlcea (1), potrivit informaţiile furnizate de inspectoratele şcolare judeţene vineri dimineaţă.

De asemenea, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă, vineri, cursurile sunt suspendate integral în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt, Ialomiţa (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit) şi în municipiul Bucureşti.

MEN precizează într-un comunicat de presă că în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice, specificul zonei şi al unităţii şcolare, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerilor unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

„Deciziile se avizează favorabil numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare”, susţine sursa citată.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: UPDATE 23 martie trafic aerian, naval, rutier și feroviar! Cum se circulă la această oră

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Poliţia Rutieră au decis, vineri dimineaţa, închiderea circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 21A, între Bărăganu şi Ţăndărei (km 0+000 – km 23+366).

De asemenea, și în judeţul Constanţa s-au  instituit restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN 2C, între Tovărăşia şi Slobozia (km 48+000 – km 79+400), judeţul Ialomiţa, din cauza ninsorii, a viscolului puternic la sol şi a vizibilităţii reduse.

Atât închiderea circulaţiei pe DN 21A, cât şi instituirea restricţiei de tonaj pe DN 2C, s-au aplicat de la ora 9:00.

„Reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă”, se spune într-un comunicat al Companiei de Drumuri.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

UPDATE ORA 9.38 CFR SA: Toate magistralele de cale ferată sunt deschise; pe şapte secţii se circulă cu locomotive Diesel


Toate magistralele de cale ferată erau deschise şi operaţionale vineri dimineaţa, la 8:30, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza judeţelor din jumătatea de sud a ţării, unde ningea viscolit, informează CFR SA.

„Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, însă pe raza regionalelor de cale ferată Craiova şi Constanţa circulaţia pe anumite segmente de cale ferată se desfăşoară în condiţii speciale, măsură necesară pentru a permite continuitate în traficul feroviar, dar şi posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire”, menţionau reprezentanţii companiei.

Din cauza ninsorii viscolite, pe şapte secţii CF din jumătatea de sud a ţării, erau înscrise în circulaţie doar trenurile tractate cu locomotive Diesel.

Tronsoanele pe care se circula în condiţii speciale, doar cu locomotive Diesel, erau Caracal – Corabia, Caracal Podu Olt, Roşiori Nord – Alexandria, Roşiori Nord – Turnu Măgurele, Craiova – Calafat, Craiova – Piteşti şi Tulcea – Medgidia. De asemenea, între Bucureşti – Lehliu şi Videle – Giurgiu se acţiona cu pluguri de zăpadă, pentru a menţine circulaţia trenurilor în condiţii oprime.

CFR SA menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare.

În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

UPDATE ORA 9.13 CNAIR: Circulaţia rutieră pe DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti, închisă; restricţii de tonaj pe DN2F, între Vladia şi Vaslui

Circulaţia rutieră pe DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti, a fost închisă vineri dimineaţa, începând cu ora 8:30, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza viscolului puternic la sol şi a vizibilităţii reduse, a informat, vineri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De asemenea, pe DN 2F, între Vladia şi Vaslui, judeţul Vaslui, începând cu ora 8:30, a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

ȘOFERII, SFĂTUIȚI SĂ CONDUCĂ PRUDENT

„Precizăm că reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se menţionează într-un comunicat al CNAIR.

CITEȘTE ȘI: Județul Brăila, acoperit de zăpadă portocalie! Localnicii nu au mai văzut așa ceva

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top