Connect with us
Cutremur in Romania dupa 3 seisme in Italia

Știri

Cutremur de 3.6 grade in Romania, dupa 3 seisme puternice in Italia

Un cutremur de 3.6 grade pe scara Richter s-a produs in judetul Buzau, Romania la ora 1.07.

INFP anunta pe site-ul sau cutremurul produs in Romania.

27/10/2016 01:07:25 cutremur in judetul Buzau, localizat automat.Coordonate: lat 45.6762; lon 26.4375.Magnitudine: 3.6, adancime: 170km, conform infp.ro.

Cutremur in Romania la ora 1.07 in 27 octombrie

Cutremur in Romania la ora 1.07 in 27 octombrie

Italia lovita de 3 cutremure in mai putin de 24 de ore

Replici ale cutremurului din Amatrice s-au produs la mai bine de doua luni de la producerea cutremurului care a luat multe vieti.

Seismologii sustin ca cele trei seisme sunt de fapt replici ale acelui cutremur.

„S-a luat curentul. Cu siguranţă au fost surpări. Este într-adevăr dur. În plus este un potop”, a declarat pentru postul Sky Mauro Falcucci, primarul din Castel Sant’Angelo sul Nera, o comună cu 300 de locuitori, situată la 17 kilometri nord-vest de Arquata del Tronto, una dintre localităţile cele mai afectate de cutremurul de la 24 august.

Potrivit presei, noi surpări au fost înregistrate, în „zonele roşii” ale cutremurului din 24 august, zone în care accesul este interzis din cauza fragilităţii clădirilor care au mai rămas în picioare.

Potrivit INGV, seismul de miercuri seara are legătură cu cel din 24 august, care a fost urmat de mii de replici, unele dintre ele puternice.

„Acesta nu este un cutremur puternic”, a declarat la televiziune geologul Mario Tozzi. „Replicile pot dura mult timp, uneori luni”, a adăugat el, precizând că este necesar să se verifice dacă s-a creat o falie geamănă cu cea de la Amatrice.

La Visso, primarul Giuliano Pazzaglini a declarat, în schimb, a televiziune, că liniile telefonice au fost restabilite în comună. Televiziunea a difuzat imagini cu moloz în faţa unei biserici din comună.

La Campi di Norcia, la aproximativ 20 de kilometri sud, Biserica San Salvatore „nu mai există”, a declarat arhiepiscopul din Spoleto-Norcia Renato Boccardo, citat de presă, care a publicat fotografii cu edificiul surpat.

Cutremurul a fost resimţit, de asemenea, în oraşele Pescara, L’Aquila şi Ancona, unde numeroase persoane au ieşit din case.

La Roma, lustre, ferestre şi uşi au vibrat, iar oameni au ieşit pe stradă. Potrivit presei, impozantul sediu al Ministerului de Externe a fost evacuat pentru o scurtă perioadă de timp, scrie news.ro.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top