Connect with us
Un cutremur cu magnitudinea de 3.8 grade pe scara Richter s-a produs noaptea trecuta in zona Vrancea.

Știri

Cutremur de 3.8 grade in Vrancea

Cutremurul a avut loc la ora locala 3.41, iar  potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona PIETRELE INSIRATE, judetul Vrancea (45,64 grade latitudine Nordica, 26,54 grade longitudine Estica).

Acest cutremur, cel mai insemnat ca magnitudine din luna mai,  s-a produs la adancimea de 137,5 km si a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de II grade pe scara Mercalli.

Citeste si: Cutremur de 6.7 grade!

De asemenea, un alt cutremur subcrustal, cu magnitudinea de 3,3 grade, s-a produs la ora locala 5.31, tot in Vrancea, la adancimea de 129,7 km, epicentrul fiind localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU (45,73 grade latitudine Nordica, 26,67 grade longitudine Estica).

In luna mai, in Romania au avut loc 18 cutremure, cu magnitudini cuprinse intre 2,6 si 3,6 grade pe scara Richter.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top