Bucureşti, 25 iun /Agerpres/ – Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs luni după-amiază în judeţul Buzău, la ora locală 13:56, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Cutremurul de 3,7 s-a produs la o adâncime de 116 kilometri şi a avut o intensitate în zona epicentrală de un grad (I) pe scara Mercalli.
Citește și: Cutremur în urmă cu puțin timp în România
Potrivit INFP, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (10 km), Mizil (44 km), Întorsura Buzăului (45 km), Vălenii de Munte (46 km) şi Covasna (47 km).
Un seism cu aceeaşi magnitudine s-a mai produs în noaptea 19 spre 20 iunie 2018, tot în judeţul Buzău, la ora locală 2:05, la o adâncime de 123 de kilometri.
Citește și: Cutremur de 3.7 grade pe scara Richter pe 17 iunie 2018. La câteva ore a avut loc un alt seism
Cele mai puternice seisme din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.
În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.
În România, cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.
Tot astăzi, a avut loc un cutremur și în Grecia, de 5.5 grade pe scara Richter. Un seism cu magnitudinea 5,5 a fost înregistrat luni dimineaţa în largul coastelor sudice ale Greciei, informează AFP.
În urma cutremurului nu au fost raportate pagube imediate.
Seismul s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri, la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de oraşul Kalamata, a indicat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).
Bucureştiul este capitala europeană cea mai expusă cutremurelor, iar inundaţiile care se pot produce frecvent în ţară îi afectează în special pe cei mai săraci locuitori de la ţară, ceea ce generează pierderi de miliarde de dolari, scrie Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria al Băncii Mondiale, pe blogul găzuit de pagina web a băncii.
Ea a enumerat, în textul de pe blog, care sunt principalele provocări pe care le vede în calea reformării României. Citește continuarea AICI.
Acest site foloseste cookies.
Read More