Connect with us
Cutremur de peste 4 grade în România. Unde a fost resimțit

Știri

Cutremur de peste 4 grade în România. Unde a fost resimțit

Un cutremur de 4,1 grade s-a produs astăzi în zona seismică Vrancea, din România. Seismul a avut loc la o adâncime de 140 km, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizică a Pământului.

Cutremur de peste 4 grade în România. Unde a fost resimțit

În ziua de 24.05.2020, la ora 15:07:08 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.1, la adâncimea de 140km, se arată pe siteul oficial al INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59km E de Brasov, 68km N de Ploiesti, 122km N de Bucuresti, 124km S de Bacau, 131km V de Braila, 133km V de Galati, 137km NE de Pitesti, 173km E de Sibiu, 186km N de Ruse, 207km SV de Iasi.

Zona în care s-a produs cutremurul de astăz este bine cunoscută pentru activitatea seismică foarte intensă, iar acest seism de nivel mediu nu reprezintă niciun pericol, ci este doar o activitate normală.

Vă reamintim că până pe 24 mai, au mai fost cel puțin trei astfel de cutremure în zona seismică Vrancea. Experții spun că aceste seisme medii sunt normale și nu anunță niciun eveniment major care s-ar putea produce în viitorul apropiat.

Un cutremur mai mare, cu magntudinea de peste 5 grade a avut loc la data de 25 aprilie 2020, la ora locală 1:04, tot în zona seismică Vrancea, în județul Galați. Acest seism s-a produs la o adâncime foarte mică, mai exact la 23 de kilometri și s-a resimțit în mai multe localități printre care Galați, Brăila și chiar Iași și Bacău.

Primul cutremur din anul acesta s-a produs în data de 31 ianuarie și a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter. El a avut loc în aceeași în zona seismică, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 121 de kilometri. Cutremurul din 31 ianuarie s-a resimțit chiar și în Capitală, dar și în următoarele orașe: Braşov, Bacău, Ploieşti, Galaţi, Brăila.

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top