Connect with us
Supravietuitorii cutremurul devastator din Italia au facut marturii cutremuratoare

Știri

Cutremur devastator in Italia. Marturiile emotionante ale supravietuitorilor

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 pe scara Richter a zguduit centrul Italiei azi-noapte, in jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Cutremurul a fost urmat de un numar impresionant de replici: cel putin 80! Cel mai recent bilant vorbeste despre cel putin 38 de morti, iar presa italiana scrie ca numarul ranitilor e de cel putin 100.

Citeste si: Imaginile dezastrului. Cum arata orasul din Italia dupa cutremur

Citeste si: Update: Cutremur in Italia, bilantul a urcat la 37 de morti si peste 100 de raniti

In orele de dupa cutremur, zeci de martori si de supravietuitori au povestit dezastrul pentru presa din toata lumea si pe retelele de socializare.

„In acest moment, sute de salvatori incearca sa ii scoata de sub daramaturi pe oamenii care sunt inca in viata, dar sunt prinsi sub ruine”, spunea pentru BBC un fotograf italian.

El descria situatia din Amatrice, localitatea in care cutremurul a facut cele mai multe victime si a avut cele mai grave efecte. „Amatrice este o ruina! Unul dintre cele mai frumoase sate din tara pur si simplu nu mai exista. Totul s-a transformat in moloz, e doar moloz!”, a declarat italianul.

Altcineva povestea o imagine socanta: printre salvatori, caini, paramedici si ruine, a aparut un barbat care a ramas doar in lenjeria intima, dar care tinea cu mare grija o servieta.

Alta supravietuitoare declara, pentru agentia AP, ca socul a fost atat de mare incat, in momentul in care a lovit cutremurul, s-a ascuns sub perna, in speranta ca astfel va fi in siguranta. „Asta in vreme ce un perete intreg se prabusea langa mine… Dar nu m-a lovit”, a spus Maria Gianni. La scurt timp, a cazut si tavanul. Acela a fost momentul in care a bagat disperata capul sub perna.

In cursul dimineatii, presa online italiana scria cum oamenii din Pescara del Tronto sapau disperati printre ruine, in cautarea unor fetite care au disparut dupa cutremur. Parintii ei au fost scosi in viata de sub daramaturi

„Sunt atat de multi morti…Nu imi pot da seama cati”, declara dimineata primarul din Amatrice, Sergio Pirozzi. „Am scos deja mai multe trupuri, dar nu stim ce mai este sub ruine”, a spus el.

O jurnalista de la Times, care isi petrece concediul in regiune, a povestit dimineata ce a trait ea.

„In cladire, sapte adolescenti care dormeau la etaj au inceput sa urle „Iesiti din casa! Iesiti din casa!” Nu mai e curent, nimeni nu vede nimic .. Unii oameni au pus mana pe telefoanele mobile si au luminat astfel drumul pe scari si spre curte.. Stateam afara si incercam sa ne dam seama ce intampla.”

Dupa vreo 20 de minute, oamenii s-au mai linistit, si-au imaginat ca pericolul a trecut si se pot intoarce in camere. „A fost o greseala, la cateva minute dupa ce toata lumea s-a intors in apatr, a lovit o replica puternica…si totul a fost cu mult mai inspaimantator ”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top