Connect with us
Cutremur în Buzău, cu o magnitudine de 3.7 grade

Știri

Cutremur în Buzău, cu o magnitudine de 3.7 grade

Un cutremur cu magnitudinea de 3.7 grade pe scara Richter a avut loc miercuri seara, în jurul orelor 22.46, la o adâncime de 121 de kilometri.

Seismul s-a produs în județul Buzău. Tot miercuri, dar la ora 1.02,  în aceeași zonă s-a produs un alt cutremur, de magnitudine 2.4 grade, la o adâncime de 129 de kilometri.

Cel mai recent cutremur cu o magnitudine similară, 3,7, a avut loc în 26 iunie, tot în județul Buzău.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 și s-a înregistrat în apropierea următoarelor orașe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) și Sfintu Gheorghe (52 de kilometri).

Te-ar putea interesa și: Peste 70 de mii de oameni lăsați fără adăpost de un cutremur

Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate ducând lipsă de hrană, apă potabilă şi medicamente, la trei zile după seismul catastrofal care a zguduit insula indoneziană Lombok, au anunţat miercuri autorităţile, citate de AFP.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară seară a provocat moartea a câteva sute de indonezieni, potrivit unui bilanţ oficial, semănând panica în rândul turiştilor şi al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puţin 17 morţi pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori.

În plus, 236 de persoane au fost grav rănite în urma seismului de duminică şi zeci de mii de case au fost avariate, au precizat autorităţile care au vorbit despre o lipsă de personal medical şi de produse de bază.

„Eforturile pentru evacuarea oamenilor s-au intensificat, dar există încă multe probleme în teren”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale de gestionare a catastrofelor, Sutopo Purwo Nurgroho.

Echipele de salvare continuă să caute pe sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite cu ajutorul excavatoarelor, existând temeri că bilanţul victimelor ar putea creşte.

Citește și: Gheorghe Mărmureanu a spus când ar putea veni un cutremur important în România

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top