Connect with us
Dacă tai un nuc, rișt să primești o amendă de până la 10.000 de lei. Află mai multe detalii despre acest subiect.

Știri

Dacă tai un nuc, riști să primești o amendă de până la 10.000 de lei

Nucul este un pom protejat de lege în acest moment. Astfel, cei care taie nuci fără a obține înainte o autorizație, riscă să primească o amendă de până la 10.000 de lei.

Dacă tai un nuc, riști să primești o amendă de până la 10.000 de lei

Cei care vor să taie un nuc sau mai mulți trebuie să obțină înainte o autorizație din partea autorităților. Altfel, riscă să primească amenda. Iar valoarea acesteia se poate ridica până la 10.000 de lei. Se pare că această rgulă se aplică indiferent dacă cineva vrea să taie un nuc sau mai mulți, potrivit avocatnet.ro.

CITEȘTE ȘI: Apa caldă în Galați poate fi furnizată doar dacă se fac plăți în avans

CITEȘTE ȘI: Reguli noi în privința pachetelor de țigări și a produselor din tutun

Acum, nucul este o specie de pom pe care legea o protejează. Indifernet dacă vorbim despre o persoană fizică sau juridică ce are nuci pe proprietate, este obligatorie obținerea unei autorizații înainte. Iar pentru a obține acea autorizație, trebuie să fie îndeplinite unele condiții.

Cultura nucului, care intră în categria pomi răzleți (adică pomi care sunt situați la distanță unii față de ceilalți) este reglementată de Legea pomiculturii nr. 348/2003. Conform actului normativ, orice persoană care vrea să taie un nuc răzleț trebuie să obțină o autorizație înainte.

Indiferent de sistemul de cultură, care poate fi extensiv, intensiv, superintensiv sau pomi răzleţi, conform actului normativ, cei care taie nuci fără autorizație riscă să primească o amendă cuprinsă între 5.000 de lei şi 10.000 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top