Connect with us
Dacian Cioloș are apropiați care au dat mită în spitale

Știri

Dacian Cioloș are apropiați care au dat mită în spitale

Premierul Dacian Cioloș a atins un subiect sensibil. Fostul comisar european al Agriculturii susține că are apropiați care au dat bani în plus în spitale, nefiscalizați.

Cioloș a făcut mărturisirea într-o emisiune care va fi difuzată mâine de Digi 24. „Plicul în spitale poate să fie o formă de corupţie, pentru că este un sistem de remunerare a medicilor, care scapă de sub control”, a declarat premierul, conform news.ro.

Întrebat dacă a dat vreodată bani în plic medicilor, premierul a negat acest lucru, însă a menționat că are apropiați care au oferit medicilor sume de bani în afara celor legale.

Întrebat ce le-a spus apropiaților, Cioloș a fost sincer: „Atunci… ce să le spun, asta e practica”.

Cioloș vrea să renoveze România cu Platforma 100

”Am promis că nu voi candida în aceste alegeri şi că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea rămâne fermă, iar Guvernul pe care îl conduc rămâne unul independent. Mandatul de premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politică şi economică a ţării.

Totodată, a avut rostul de a da partidelor politice răgazul necesar să se reformeze, să recâştige încrederea oamenilor. Partidele trebuie să se deschidă mai mult spre societate”, a declarat Cioloș când și-a lansat programul în 100 de puncte.

”Nu totul a mers bine, dar am încercat să corectăm cu onestitate greşelile făcute. Dar, tocmai pentru că acum am această experienţă, cred că schimbarea poate să continue.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș, pregătit pentru guvernare împreună cu USR și PNL

Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare după alegerile din 11 decembrie 2016, ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, susţinute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizaţiile societăţii civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem că această schimbare e necesară”, și-a autoevaluat Cioloș mandatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top