Mesajul lui Dacian Cioloș de Ziua Națională. Cum vede premierul viitorul României

Ultimul update: joi 1 decembrie 2016 10:16 Data publicării: joi 1 decembrie 2016 10:16
Autor , în Știri

Premierul României, Dacian Cioloș, a vorbit despre viitorul țării noastre cu ocazia Zilei Naționale care se celebrează astăzi.

Cioloș susține că trebuie să fim consecvenți pentru a duce la bun sfârșit proiectul la care ne-am angajat odată cu integrarea în Uniunea Europeană.

Cum a fost posibilă Marea Unire, în viziunea lui Cioloș

”În spatele miracolului (nota redacției: unirii) se află oameni în primul rând, oameni care au ştiut să viseze, care au ştiut să pună în aplicare acest ideal, cu consecvenţă, cu stăruinţă. Mă gândesc la personalităţi politice, la oameni de cultură, la oameni care pur şi simplu au crezut în acest ideal şi şi l-au asumat de la o generaţie la acealaltă. Şi acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educaţie. Am avut valoare în cultură. A fost posibil datorită curajului armatei române. A fost posibil pentru că am avut oameni politici inspiraţi. Şi în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi”, a declarat Cioloș, conform news.ro.

Premierul susține că suntem în fața unei mari provocări, care ne permite să desăvârșim proiectul României moderne.

”Şi acest lucru este posibil asumându-ne un proiect de ţară împreună, dincolo de diferenţa de viziune, dincolo de chestiunile cotidiene pe care le mai avem de rezolvat. Acest vis şi această viziune asupra a ceea ce vrem de la România modernă, de la România viitorului. Ne poate ajuta să găsim în noi forţa coerenţei, forţa coeziunii în a susţine un proiect de ţară.

CITEȘTE ȘI: Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, își dorește o Românie multiculturală

Suntem într-un moment în care, prin alegerile pe care le vom face, prin stăruinţa şi consecvenţa cu care vom fi capabili, vom duce proiectul la bun sfârşit. De acestea va depinde viitorul României şi sunt convins că putem să ni-l asumăm împreună”, a mai subliniat premierul.

”La mulţi ani, România! La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla! La mulţi ani tuturor celor care trăiesc în România!”, spune premierul în încheiere.

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii