Connect with us

Știri

Dacian Cioloș, decorat de către Nicolae Timofti

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit în această dimineață premierului României, Dacian Cioloş „Ordinul Republicii”, în semn de apreciere pentru asistenţa oferită de Guvern social şi economic, dar şi pentru susţinerea integrării europene a ţării.

„Distincţia i-a fost conferită domnului Cioloş în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în vederea acordării de asistenţă Republicii Moldova în diverse domenii social-economice şi pentru contribuţie substanţială la procesul de integrare europeană a ţării noastre”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei moldovene.

Nicolae Timofti / foto: Hepta

Nicolae Timofti / foto: Hepta

Dacian Cioloș, decorat de către Nicolae Timofti

Premierul României a mers în luna august în Republica Moldova pentru a discuta cu autoritățile de la Chișinău despre o nouă tranşă a împrumutului de 150 de milioane de euro şi condiţionalităţile impuse pentru continuarea finanţării, atât din partea României, cât şi a instituţiilor internaţionale.

Noua politică a României faţă de Republica Moldova va fi să sprijine instituţiie şi autorităţie şi continuarea proiectelor actuale, fără a mai fi sprijinite persoane sau grupuri anume din Moldova, potrivit președintelui Klaus Iohannis.

Citeste și: Două tablouri pictate de românul Adrian Ghenie, vândute cu peste 5 milioane de dolari
După ce prorusul Igor Dodon a câștigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, acesta îl înlocui pe Nicolae Timofti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top