Connect with us
Dacian Cioloș, despre pregătirile de iarnă: "Doar în 26 de județe există contracte de deszăpezire"

Știri

Dacian Cioloș, despre pregătirile de iarnă: „Doar în 26 de județe există contracte de deszăpezire”

Dacian Cioloș a discutat, miercuri, cu ministerele de resort în cadrul ședinței de Guvern despre stadiul pregătirilor de iarnă. El a spus că își dorește transparență în publicarea contractelor de deszăpezire. Totodată, premierul a făcut un anunț îngrijorător: există contracte de deszăpezire doar în 26 de județe.

Citește și: Dacian Cioloș a lansat Platforma 100, un program de măsuri pentru primele 100 de zile ale viitoarei guvernări

Citește și: Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN 2016 și de REVELION 2017

”V-aş ruga la Interne să verificaţi dacă sunt stocuri suficiente de materiale antiderapante şi să controlaţi administratorii de drum care nu respectă normele în vigoare atunci când apar probleme. O să vă rog la Ministerul Transporturilor să vă asiguraţi, în continuare, că se finalizează contractele necesare pentru achiziţia serviciilor de deszăpezire”, a afirmat premierul Dacian Cioloş.

El a spus că există încă tronsoane de autostrăzi şi de drumuri naţionale, fără contracte de deszăpezire.

”Din datele pe care le am, doar în 26 de judeţe există aceste contracte. În 15 judeţe contractele se află în diverse stadii. V-aş ruga să urmăriţi modul în care se derulează finalizarea acestor contracte. L-aş ruga şi pe domnul vicepremier Dîncu să se asigure că autorităţile locale sunt în focurile pregătirii pentru iarnă. Să urgentăm încheierea acestor contracte”, a arătat şeful Executivului.

Totodată, el a cerut transperenţă maximă în publicarea contractelor de deszăpezire de către toate instituţiile care administrează drumurile publice.

”Aş dori, aşa cum am decis încă de la începutul acestui mandat, transparenţă maximă în publicarea acestor contracte de deszăpezire de către toate instituţiile care administrează drumurile. O să o rog pe doamna Violeta Alexandru să se asigure că această transparenţă conform legii este asigurată”, a mai spus Cioloş.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top