Dacian Ciolos a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit despre cazul de sclavie de la Berevoiesti, noua strategie anticoruptie si viitorul cabinetului sau. Premierul introduce o noua materie in scoala. Din clasa a XI-a, elevii vor invata educatie juridica.
„Am luat decizii care au fost planificate in planul de guvernare. Am incercat sa mentinem un fir rosu al coerentei luptei impotriva coruptiei. Prin acest mandat scurt de guvernare, ne-am asumat sa punem Romania pe calea transparentei decizionale. Am incercat sa inducem un alt fel de a guvern, prin transparenta, modestie, in interesul cetateanului. Sunt constient de constrangerile pe care le are acest guvern.
Sustinerea politica volatila este fireasca intr-un an electoral, insa oportunitatile acestui mandat, de a pune Romania pe o alta cale au fost nenumarate. Pentru mine, ceea ce facem acum e mai important decat cate luni vom sta la guvernare. E important sa valorificam fiecare zi, fiecare saptamana, pentru a progresa intr-un domeniu sau altul. (…)
Reactia lui Dacian Ciolos dupa atentatele de la Bruxelles
Reactiile lui Iohannis si Ciolos dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia
Cred ca trebuie sa intram din ce in ce mai mult intr-o democratie participativa si nu una pasiva. Statul si institutiile au anumite responsabilitatile, insa statul nu poate face tot ce e de facut in societate fara o implicare individuala. Din aceasta perspectiva trebuie vazuta si strategia anticoruptie pe care azi o dezbatem. Coruptia ucide! Va amintiti de acest slogan? Iata ca vedem astazi ca, in multe situatii, coruptia, coroborata cu indiferenta poate sa ucida literalmente, am vazut cazuri in sanatate, si poate sa ucida social, mai ales cand le intalnim in educatie.
Exista un sentiment clar in societate ca avem nevoie de o reforma. Pot sa va asigur ca si in sanatate si in educatie trebuie luate solutii ferme, dar fara o platitudine din partea noastra, ca beneficiari ai serviciilor din sanatate si educatie.
O tara fara coruptie este o tara sanatoasa, insa eliminarea ei nu vine doar prin adoptarea de legi sau o atitudine ferma a justitiei. E nevoie ca fiecare dintre noi sa cunoasca si sa isi asume onestitatea ca act profesional. Cata vreme inca, dupa 20 si ceva de ani, inca mai facem diferenta intre ce e al meu e al meu si am grija si ce e al statului e al tuturor, deci pot sa bag mana, cata vreme mai treneaza in societate aceasta mentalitate, oricate decizii luam nu isi vor face efectul”, a declarat astazi premierul Dacian Ciolos.
„Situatia de la Berevoiesti vorbeste mult despre noi ca societate. In toate aceste cazuri e nevoie de o atitudine clara si ferma din partea statului si cred ca am incercat sa demonstram ca din aceasta perspectiva nu ramanem indiferenti, insa nu e suficient. Foarte probabil, ele nu sunt cazuri izolate”, a mai spus Ciolos.