Noul sef al DIPI este Mihai-Cristian Marculescu, dupa ce Rares Vaduva a fost demis
Decizia privind demiterea lui Rares Vaduva de la sefia DIPI a fost publicata, marţi, in Monitorul Oficial, alaturi de o decizie a premierului Dacian Ciolos privind instalarea in funcţie a lui Mihai-Cristian Marculescu ca secretar de stat in Departamentul de Informaţii si Protecţie Interna, in locul lui Vaduva.
Decizia privind demiterea lui Rares Vaduva de la sefia DIPI a fost publicata, marţi, in Monitorul Oficial, alaturi de o decizie a premierului Dacian Ciolos privind instalarea in funcţie a lui Mihai-Cristian Marculescu ca secretar de stat in Departamentul de Informaţii si Protecţie Interna, in locul lui Vaduva, scrie news.ro.
Alaturi de decizia privind numirea lui Marculescu, premierul Dacian Ciolos i-a mai numit si pe Marius-Haientz Patriche si pe Catalin Gadici in funcţia de subsecretari de stat in cadrul MAI, la DIPI.
In Monitorul Oficial a aparut si decizia de eliberare din funcţia de secretar de stat in cadrul DIPI a lui Rares Vaduva.
Guvernul a anunţat luni ca premierul Dacian Ciolos il va demite pe Vaduva, decizia fiind asteptata in cursul zilei, insa publicarea in Monitorul Oficial a fost facuta abia marţi.
Luni dimineaţa, comisarul-sef Rares Vaduva, seful Departamentului de Informaţii si Protecţie Interna (DIPI) din Ministerul Afacerilor Interne, a fost audiat la DNA. El nu a vrut sa precizeze in ce calitate a fost chemat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, spunand, la iesirea din sediul DNA, ca „informaţiile clasificate sunt si trebuie sa ramana clasificate”. Vaduva a mai spus ca nu va face declaraţii, iar punctul sau de vedere va fi exprimat, pe cale legala, in cadrul dosarului penal.
Surse judiciare declarau pentru News.ro ca Rares Vaduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea faptuitorului, obstrucţionarea justiţiei, deturnare de fonduri si abuz in serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dupa ce procurorii au descoperit detalii noi in dosarul in care a fost trimis in judecata Gabriel Oprea si fostul sef al DIPI, comisarul-sef Nicolae Gheorghe, arata surse judiciare.
Procurorii au disjuns o parte a dosarului in care au fost trimisi in judecata fostul vicepremier Gabriel Oprea, fostul sef al DIPI Nicolae Gheorghe si fostul adjunct al sefului DIPI, Nelu Zarnica, mai spuneau sursele citate.
Rares Vaduva este la conducerea DIPI din luna februarie, dupa ce Nicolae Gheorghe a fost demis de la conducerea acestui departament, alaturi de adjunctul sau Nelu Zarnica, cei doi fiind pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri in dosarul legat de cumpararea de catre DIPI a unui Audi A8 pentru protecţia demnitarilor. Masina a fost cumparata cu bani care erau destinaţi doar pentru achiziţii necesare in cazuri de combatere a corupţiei, fiind folosita doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august pana in octombrie 2015. In acest dosar, Nicolae Gheorghe a fost trimis in judecata alaturi de Gabriel Oprea.
La cateva ore dupa audierea lui Rares Vaduva, DNA a transmis un comunicat de presa in care arata ca sefii Departamentului de Informaţii si Protecţie Interna (DIPI) din cadrul MAI au aprobat mai multe rapoarte prin care au schimbat destinaţia fondurilor destinate misiunilor operative, pe care le-au cheltuit pentru protocol sau chiar si-au insusit sumele dupa care au secretizat documentele.
Din decembrie 2014, Rares Vaduva a fost adjunctul sefului Departamentul de Informaţii si Protecţie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, avand rang de subsecretar de stat. El a ocupat aceasta funcţie pana in februarie, cand a fost numit la sefia departamentului, dupa ce Nicolae Gheorghe a fost demis in urma dosarului de corupţie. In perioada 2006-2014, Rares Vaduva a ocupat funcţii de conducere si de execuţie in cadrul Serviciului Roman de Informaţii , dupa ce intre 1999 si 2004 a lucrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea.
Acest articol a fost actualizat la: 2016-08-30T20:01:41+03:00 20:01
Acest site foloseste cookies.
Read More