Connect with us
Dacian Ciolos nu-l demite pe Achimas Cadariu. Ce masuri anunta in SCANDALUL DEZINFECTANTILOR

Știri

Dacian Ciolos nu-l demite pe Achimas Cadariu. Ce masuri anunta in SCANDALUL DEZINFECTANTILOR

Dacian Ciolos a tras primele concluzii in scandalul dezinfectantilor: nu il demite pe ministru, ba chiar il pune la si mai multa treaba.

„In primul rand, dati-mi voie sa transmit condoleante familiilor celor doi militari romani care si-au pierdut viata in Afganistan. Data fiind seriozitatea situatiei in sectorul sanatatii, am convocat un comandament care include ministerele si corpul de control. Se actioneaza pe doua piste: pe de o parte avem ancheta penala, ati vazut astazi descinderi ale politiei in mai multe judete, care a preluat probe concludente. In paralele cu aceasta ancheta penala, am cerut conducerii ministerului Sanatatii sa declanseze si o ancheta administrativa. Obiectivul este de a recapata increderea in produsele folosite pentru dezinfectarea spitalelor.

Vom testa produsele de dezinfectie la doua niveluri: pe de o parte concentratia si pe de alta eficacitatea lor. Am cerut ministerului sa asigure o prelevare de probe din toate spitalele. Am inteles de la specialisti ca dincolo de testele de concentratie avem nevoie si de teste de eficacitate.

Lista spitalelor cu dezinfectanti diluati. Medicii cer declansarea starii de urgenta

Proteste in Bucuresti: Oamenii reactioneaza in cazul dezinfectanţilor diluaţi. Se cere DEMISIA Ministrului Sanatatii

Nu avem nici pentru teste de eficacitate laboratoare acreditate in Romania. Exista doar unele laboratoare private, ale companiilor care produc acesti dezinfectanti. Exista doar doua laboratoare si le-am cerut sa realizeze examinari cu celeritate.

Vom verifica si monitoriza biocidele (substantele folosite in dezinfectanti). Miercuri, Ministerul Sanatatii va veni cu un proiect pentru a creste exigenta acestui proces de control si monitorizare. In perioada urmatoare vom veni si cu alte masuri. Luni voi organiza o intalnire cu experti si specialisti ca sa avem o discutie mai ampla legata de masurile pe care le putem lua pentru a imbunatatii situatia din sistem.

Asa cum am mai spus, sanatatea devine o prioritate pentru mine pentru urmatoarele luni de mandat”, a declarat premierul Dacian Ciolos intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top