Connect with us
Data alegerilor parlamentare este inca necunoscuta

Știri

Dacian Ciolos va anunta data alegerilor parlamentare saptamana viitoare

Data alegerilor parlamentare este inca necunoscuta. Premierul, Dacian Ciolos, a anuntat ca va face publica data alegerilor saptamana viitoare.

Citeste si: Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, ranit intr-un accident rutier

Citeste si: Cand incepe scoala? Anul scolar 2016-2017, precizari din partea Ministerului Educatiei

„O sa informez saptamana viitoare si legat de data alegerilor”, a spus Ciolos, intr-o conferinta de presa sustinuta la Chisinau, intrebat daca are amanunte privind ziua organizarii scrutinului parlamentar.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, ca data alegerilor va fi anuntata cat mai curand.

„Premierul a discutat cu liderii partidelor politice despre data alegerilor. Nu este luata inca o decizie, inca se discuta cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anuntata cat mai curand, dar nu a fost luata inca o decizie cu privire la aceasta data. (…) Prim-ministrul mi-a confirmat ca exista discutii cu liderii partidelor”, a afirmat Iolu.

Intrebat daca variantele pentru organizarea alegerilor generale sunt datele de 27 noiembrie, 4 decembrie si 11 decembrie, Iolu a raspuns ca toate aceste zile sunt luate in calcul.

„Pentru unele dintre ele, cel putin 27 noiembrie, exista o problema de neconstitutionalitate pe care o analizeaza Guvernul in stabilirea acestei date. Trebuie sa se termine mandatele parlamentarilor actuali pana cand au loc aceste alegeri”, a explicat purtatorul de cuvant al Executivului.

In ceea ce priveste pozitiile partidelor parlamentare vizavi de aceasta data, PSD ar prefera data de 4 decembrie. „Cu cat impingem alegerile mai tarziu, cu atat exista riscul sa stam de Anul Nou sau chiar dincolo de Anul Nou cu formarea noului Guvern”, a explicat presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache.

UDMR a propus data de 11 decembrie, afirmand ca 4 decembrie „nu este o solutie buna” intrucat aceasta data vine intre 1 decembrie si Sfantul Nicolae (6 decembrie), existand riscul unei prezente scazute la vot. Si PMP sustine varianta de 11 decembrie.

Pe de alta parte, Partidul National Liberat nu a declarat inca ce data ar prefera pentru alegerile parlamentare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top