Connect with us
Dan Adamescu a fost unul dintre cei mai mai bogați oameni de afaceri cu o avere de peste un miliard de euro.

Știri

Dan Adamescu- cine a fost și ce avere a rămas în urma sa

Dan Adamescu a fost unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din România. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

Ce avere a rămas în urma lui Dan Adamescu

Omul de afaceri deținea companiile Astra Asigurări, AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care deține ziarul România Liberă) și FC Oțelul Galați prin intermediul companiei The Nova Group. În plus, deținea acțiuni la Baumeister (construcții), Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center (imobiliare), Rex, InterContinental și Pullman (industria hotelieră) și MegaVision (retail de electrocasnice).

Adamescu a divorțat în vara anului trecut

Dan Adamescu a divorțat de soția sa, Carmen Adamescu, în vara anului trecut. Cei doi s-au despărțit după 13 ani de căsnicie. Judecătoria Sectorului 1 a decis desfacerea căsătoriei în iulie 2016.

„Dispune desfacerea căsătoriei încheiată între părţi, înregistrată sub nr. 1955/ 14.08.203 la Primăria Sectorului 2 Bucureşti, prin divorţ, din culpă comună. Dispune ca reclamanta-pârâta să revină la numele deţinut anterior căsătoriei, acela de Palade „, se arată în decizia instanţei.

Totodată, instanţa a decis ca Dan Adamescu să-i plătească fostei soții „suma de 20.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, proporţional cu pretenţiile admise.”

Judecătorii nu s-au pronunţat atunci şi pe cererea de partaj în cazul soţilor Adamescu. Asta deoarece nu a fost achitată taxa de timbru ce fusese calculată la aproape 50 de milioane de euro. Astfel, Dan şi Carmen Adamescu au rămas până azi cu averea la comun.

Citește și: A murit Dan Adamescu. Omul de afaceri avea 68 de ani

„Admite excepţia netimbrării capătului de cerere având ca obiect partaj, formulat în cadrul cererii de chemare în judecată principale”, se mai arată în decizia de marţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top