Connect with us
Data alegeri parlamentare 2016: 11 decembrie iata pe cine votam

Știri

Data alegeri parlamentare 2016: 11 decembrie – Iata pe cine votam

Data alegerilor parlamentare 2016 a fost hotarata pentru ziua de 11 decembrie, in urma unui anunt facut de premierul Romaniei, Dacian Ciolos.

Alegerile parlamentare au fost un motiv temeinic de disputa intre guvern si partidele politice care nu au fost de acord cu propunerea premierului de a organiza alegerile in luna decembrie.

Romania chemata la vot in data de 11 decembrie pentru alegerile parlamentare

Cel mai vehement contestat al datei alegerilor parlamentare 2016 a fost PSD, care a motivat ca data de 11 decembrie pentru alegerile parlamentare este una extrem de nepotrivita pentru ca alegatorii se afla in prag de sarbatori si nu vor iesi din case pentru a merge la vot.

Dacian Ciolos a fost un sustinator al datei de 11 decembrie inca de la inceputul acestei discutii si in cel mai rau caz ar fi acceptat data de 4 decembrie.

Data alegerilor: PSD isi dorea ca parlamentarele sa fie organizate mai devreme

PSD a incercat sa faca multe presiuni in acest sens pentru ca miza este mare conform specialistilor in politica, care sustin ca electoratul PSD ar fi fost mai prezent in 27 noiembrie la urne decat in decembrie.

Majoritatea votantilor PSD se afla in zone rurale care in decembrie vor fi cel mai probabil acoperite de zapada si napastuite de vremea rea, prin urmare partidul risca sa piarda multe voturi.

Electoratul PNL prefera ca data alegerilor parlamentare sa fie in 11 decembrie 2016 pentru ca este mult mai tanar si traieste in zone urbane care nu sunt atat de afectate de vremea rea.

Alegerile parlamentare au loc in data de 11 decembrie

Dacian Ciolos nu a tinut cont de grijile partidelor si a hotarat sa organizeze alegerile parlamentare in data de 11 decembrie, prin urmare Romania este chemata la vot la jumatatea ultimei luni din an, iar miza este mandatul de 4 ani al senatorilor si deputatilor.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top