Connect with us
Nou termen în procesul în care soții Iohannis cer revizuirea sentinţei în urma căreia au pierdut casa din Sibiu. Un nou termen va avea loc pe18 ianuarie

Știri

Decizia în cazul casei din Sibiu pierdută de Klaus Iohannis, amânată pentru a treia oară

Nou termen în procesul în care soții Iohannis cer revizuirea sentinţei în urma căreia au pierdut casa din Sibiu. Avocatul familiei Iohannis a cerut acest lucru pentru a depune la dosar documente legate de decesul mamei lui Carmen Iohannis.

Judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti au amânat termenul pentru 18 ianuarie 2017.

Miercuri era programat al treilea termen în procesul în care Klaus şi Carmen Iohannis cer revizuirea deciziei prin care au pierdut casa din Sibiu, unde în prezent funcţionează o bancă.

Decizia de amânare a venit după ce avocatul familiei a anunțat că vrea să depună la dosar certficatul de deces al mamei lui Carmen Iohannis, Georgeta Lăzurcă. Avocatul vrea să depună și actele necesare pentru a demonstra că soția șefului statului este singurul moștenitor a acesteia.

Soții Iohannis au pierdut casa din Sibiu în noiembrie anul trecut

Ultimul termen în acest proces a avut loc pe 28 septembrie, când magistraţii instanţei din Piteşti au decis amânarea lui, pentru a doua oară. Atunci, avocații au avut o dispută privind validitatea unor acte. Aceștia au cerut instanţei să compare o semnătură a Rodicăi Baştea de pe contractul de asistenţă juridică cu cea de pe un alt document aflat la dosar.

Magistraţii au stabilit ca termen intermediar data de 4 octombrie, când cererea a fost respinsă.

Primul termen al acestui proces a avut loc în 22 iunie. Atunci a fost decisă amânarea pentru 28 septembrie.

Soții Iohannis nu mai sunt proprietarii casei din centrul Sibiului.  Ei au pierdut definitiv casa în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov. Procesul a durat mai mult de 16 ani.

Citește și: Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea privind locuințele de sprijin

Klaus Iohannis și soția sa nu au renunțat totuși la imobil și au depus contestație în anulare. Magistrații de la Curtea de Apel Brașov au stabilit iniţial termen pentru 4 ianuarie, apoi pentru 25 ianuarie. La termenul din 25 ianuarie, judecătorii au decis amânarea procesului până pe 6 iunie.

Între timp, procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Piteşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top