Connect with us
Decizie de ultimă oră! Profesorul din Piatra-Neamț care a hărțuit o elevă, anchetat penal

Știri

Decizie de ultimă oră! Profesorul din Piatra-Neamț care a hărțuit o elevă, anchetat penal

Lucrurile au scăpat de sub control în ceea ce privește sistemul de educație. Pe lângă problemele legate de desfășurarea cursurilor, nici relațiile profesor-elev nu mai sunt la fel de bune ca înainte. Un profesor de matematică de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamţ a hărțuit o elevă și s-a ajuns chiar și la amenințări grave, motiv pentru care a fost deschisă o anchetă în cazul acestuia.

Profesorul, acuzat de hărțuire

Un profesor de matematică de la un liceu din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve fotografii nud. Acesta a dus relația profesor-elev la un alt nivel și a trecut la tot felul de avansuri, pe motiv că doar dacă i le acceptă va primi o notă mai mare. Mai mult, i-a mărturisit fetei că, în acest fel, îi va face mai bune zilele, având în vedere că deja a ajuns la o vârstă înaintată.

Fata s-a simțit amenințată și s-a temut pentru viața ei, motiv pentru care l-a reclamat la directoare și a cerut transferul la alt liceu, pentru a se simți în siguranță și pentru a scăpa de hărțuirea lui. Dupăce faptele lui au ieșit la lumină și chiar și directoarea a aflat de el, a trecut la insulte și amenințări la adresa fetei de 21 de ani, înscrisă la seral.

Profesorul a fost audiat

Miercuri, 20 ianuarie, profesorul a mers la audieri. Poliția care se ocupă de anchetă încearcă să vadă ce s-a întâmplat cu exactitate. Pe numele profesorului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală

„În urma apariţiei în spaţiul online a unor conversaţii dintre o elevă şi un cadru didactic al unei instituţii de învăţământ, din Piatra-Neamţ, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Cadrul didactic a fost audiat în această dimineaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Și directoarea adjunctă a liceului în care învăța eleva a fost demisă pentru că i-a luat apărarea cadrului didactic și a certat-o pe tânără. Ea a declarat că este vina fetei că s-a înscris la o clasă cu profil de mecanică și a precizat că nu poate controla activitatea profesorilor din afara școlii, pentru că nu este de datoria ei, mai alesa acu, când este vorba de o fată majoră.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top