Connect with us

Știri

DECIZIE fără precedent! Sute de pensionari, EXECUTAŢI silit

Pe 14 septembrie, soții Adrian și Nicoleta Nicolcenco primeau fiecare o astfel de decizie privind recuperarea sumei de 2.190 de lei fiecare, „reprezentând prejudiciul generat de acordarea meselor la cantina de ajutor social Palazu Mare, în cursul anului 2013, urmare a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi”. În total, 4.380 lei, bani pe care soții nu îi au. „Suntem disperați, de unde să dăm atâția bani?”, ne-a spus Nicoleta Nicolcenco.

Potrivit romanialibera.ro, cei care vor să achite sunt îndrumați ca, în termen de maximum 30 de zile de la data comunicării dispoziției, să se prezinte cu banii cash la sediul primăriei.

Bătrânii au fost anunţaţi că cine nu achită va fi executat silit

Nu se și spune la ce birou. Primarul îi anunță, prin decizie, că cine nu achită va fi executat silit de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța. Cei care nu sunt mulțumiți pot ataca decizia în instanță, la Tribunalul Constanța.

În 2013, fostul primar Radu Mazăre a dat o hotărâre de consiliu prin care toți bătrânii cu pensii de până la 500 de lei să primească cele două mese fără nicio cotizație.

„În 2015, când a venit Curtea de Conturi și a făcut verificări, a concluzionat că anumite persoane ar fi trebuit să plătească contribuția. Mai exact cei care depășeau suma de 126 de lei trebuiau să plătească 30% din valoarea totală, ceea ce nu s-a întâmplat și acum a trebuit să recuperăm banii de la acele persoane”, a afirmat Iulia Zaharinciuc, directorul Serviciului Public de Asistență Socială Constanţa.

În 2013, 450 de persoane beneficiau de masă. La începutul acestui an nu mai rămăseseră decât 150 de beneficiari.

Citeşte şi Val de SCUMPIRI de la 1 octombrie! Iată pentru cei vei plăti mai mult și câți bani în plus trebuie să scoți din buzunar

2 Comments

2 Comments

  1. CEZAR60

    2017-09-30T13:33:10+03:00 at 13:33

    Cine da ordine plataste ! A fost o hotarare de consiliu al primariei …….DACA NU TREBUIE SA RESPECTAM ACESTE HOTARARI ,DATI O LEGE / HOTARARE SI NU MAI RESPECTAM NICIO HOTARARE A CONSILIULUI DE PRIMAR ,CARE FIIND INUTIL SA SE DESFINTEZE !!!!!!!!!!!!!

  2. aurica birȚ

    2017-09-28T23:38:57+03:00 at 23:38

    De ce nu plătește primarul Radu Mazăre pentru inducerea în eroare al acestor pensionari de a servi masa la această cantină.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top