Categorii Știri

Declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă poliție poate fi completată online

Declarațiarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă care trebuie prezentată poliției la ieșirea din casă poate fi acum completată și online. Modelul de completare al declarației a fost făcut și de noi pentru a vă ajuta să treceți corect înformațiile, altfel veți fi amendați.

Declarație pe proprie răspundere COVID-19 – pentru poliție online

Declarația pe proprie răspundere ce trebuie completată pentru a fi prezentată poliției la ieșirea din casă, poate fi acum completată și online. Autoritățile a creat două declarații. Cea pe proprie răspundere și adeverința de la angajator.

Astfel se simplifică și mai mult modul de completare a declarației pentru poliție în criza de coronavirus.

Cum se completează declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă online?

Declaratia pe proprie raspundere pentru iesirea din casa poate fi completata si online

Serviciul de telecomunicații speciale, a creat platforma formular.sts.ro. Unde poti completa noua declarație pe proprie răspundere, datele trebuie să fie corecte, iar motivul ieșirii din casă să fie cel real.

Ulterior, dupa completarea declarației se genereaza documentul pe care-l puteți tipări sau salva în telefon sub forma de document sau fotografie pe care o veți arăta poliție atunci când acestia o vor cere.

Conform prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/2020, sunt instituite în sarcina populaţiei obligaţii cu privire la libera circulaţie pe teritoriul României. Ordonanţa militară nr. 3/2020 prevede în mod expres situaţiile excepționale și limitative în care populaţia poate părăsi locuinţa.

Pentru justificarea acestor situații este necesară prezentarea unei declarații pe proprie răspundere sau a unei adevenințe din partea angajatorului. În acest sens, platforma formular.sts.ro este pusă la dispoziția populaţiei în vederea completării online a documentelor justificative prevăzute de art. 4 din Ordonanta militara nr. 3/2020. Ulterior generării, documenentul se tipărește și se semnează. Utilizați această platformă doar dacă este absolut necesar să părăsiți locuinţa.

Adeverință angajator pentru poliție online

Adeverinta de la angajator pentru angajatii care merg la munca poate fi completata acum si online

Adeverințele ce trebuie eliberate de angajator pentru angajații care merg la serviciu pot completa tot pe site-ul STS adeverinta și se procedează în același caz ca la declarația pe propria răspundere, doar că se trece perioada de valabilitate a acesteia.

Răspunsuri la întrebările voastre cu privire de declarația pe proprie răspunderere și adeverința de la angajator?

Am selectat o parte  din întrebările pe care ni le-ați adresat în articolul referitor la declarația pe proprie răspundere sau pe pagina de Facebook, și vă răspundem aici la cele mai importante întrebări.

Întrebare: Trebuie să completez declarația de fiecare dată când ies din casă?

Nu, doar doar dacă destinația sau scopul ieșirii din casă nu se schimbă. Dacă vă deplasați din alt motiv decât cel bifat în declarație, atunci trebuie completată alta.

Întrebare: Poti ieși din casă cu ajutorul declarației și să merg în alt oraș?

Legea prevede că puteți părăsi orașul în care locuiți numai în cazuri de maximă necesitate. Acestea pot fi: aprovizionarea parinților, bunicilor sau persoane învârstă.  O problemă cu mar fi verificarea unei alte propietăți pe care o aveți în alt oraș. Sau vă puteți deplasa în alt oraș în scop agricol. Dar trebuie să completați clar acest lucru pe declarație și să nu mințiți. Poliția verfică declarațiile prin sistemul de Evidență  al Populației și află dacă aveți rude în zonele în care declarați că mergeți sau dacă dețineți un teren agriol.

Întrebare: Trebuie să completez declarația COVID-19 dacă ies afară cu animalul de companie?

Nu, animalele de companie pot fi plimbate maxim 30 de minute doar doar în raza locului în care locuiți, indiferent de adresa din buletin.

Întrebare: Trebuie să completez declarația pentru ieșire din casă dacă merg la magazin?

Nu, daca magazinul este foarte aproape. Da, dacă magazinul este la o distanță mai mare de 1km și mergeți pentru o aprivionare mai mare.

Întrebare: Am nevoie de adeverință de la angajator dacă sunt în somaj tehnic?

NU, pentru că nu vă deplasați spre locul de muncă, aici aveți nevoie de declarația pe proprie raspundere pentru ieșirea din casă.

Întrebare: Trebuie să tipăresc declarația pe proprie răspundere?

Nu, o poți salva electronic în telefon in format word, pdf sau poză. Dacă nu ai posibilitatea să o completezi pe site-ul STS o poți scriede mână, dar ai grijă să respecți toate cerințele din declarație.

Dacă aveți și alte întrebări, vă rugăm să le adresați în secțiunea de comentarii și vă vom răspunde fiecăruia.

Vezi comentarii

  • Buna ziua,

    Daca vreau sa ma deplasez la locuinta de vacanta, proprietate din alta localitate ce rubrica din Declaratie (pct 1-6) pot sa completez.

  • Bună ziua! Dacă am doi căței în Ilfov și eu stau în București, ce rublica trebuie sa bifez, ținând cont ca sunt în câmp și nu are cine sa le dea de mâncare?

  • La ce tot schimbați declaratia asta în fiecare zi tot alta,care este idiotul ala care vine cu atâtea idei săl iau in p....si să ma c...c pe ideile lui

  • Daca trebuie sa ma deplasez la alta locuinta, nelocuita, proprietate din aceiasi localitate, la solicitarea urgenta a Distrigaz pt o reparatie la instalatia de gaze (inlocuire teava gaze) si am varsta de 68 ani, ce rubrica din Declaratie (pct 1-6) pot sa completez.

  • Buna ziua! Pentru a duce masina in service pentru inlocuirea rotilor de iarna cu cele de vara ce trebuie bifat in declaratie?Multumesc!

  • Daca TATAL MEU IN VARSTA DE 70ANI ESTE ADMINISTRATOR LA MAGAZINUL DE LEGUME FRUCTE SI A FOST PRINS DE POLITIE LA ORA 00.10MIN IN FATA MAGAZINULUI LUI SI SANCTIONAT CU AMENDA CE POATE SA FACA DACA AVEA DECLARATIA SI BULETINUL ACASA ADICA LA MAI PUTIN DE 300M

  • Bună ziua.
    Ce vreau să vă spun în data de 29.03.2020 am ieșit din casă până la magazinul din apropiere distanță fiind de 260 metri.
    Adeverința find în totalitate completată cu semnătură cu tot, doar singurul lucru este că uitasem să pun data pe declarație.
    Doresc să știu dacă pentru acest lucru este posibil să mi se dea amendă de 500 lei. Specific că am arătat și buletinul pentru a confirma datele din declarație cu cele din buletin dar domni polițiști miau dat amendă 500 lei doar pentru simplu fapt că am uitat să pun data din ziua respectivă cu toate că aveam declarația completată și semnată. Vă mulțumesc frumos și voi aștepta răspunsul dumneavoastră.

  • Buna ziua. Daca locuiesc la o alta adresa decat cea din actul de identitate (ex: locuiesc in casa bunicilor de 20 de ani) care adresa trebuie sa o mentioneze angajatorul in adeverinta, cea la care locuiesc de fapt s-au cea de pe actul de identitate? Nu am gasit un raspuns pana acum.Multumesc.

Acest site foloseste cookies.

Read More